Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Bagel club sandwich met gegrilde kip

Bagel club sandwich met gegrilde kip

Wil jij jezelf of een ander eens goed verwennen met een lekkere lunch? Ga dan voor deze heerlijke bagel club sandwich! Deze bagel is een echte smaakexplosie door de combinatie van zoete en hartige ingrediënten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 bagels
 ½ tl roze peper
 3 el Hero Minder Zoet Frambozenjam
 1 citroen, sap en rasp
 5 el ricotta
 2 kipfilets
 5 el olijfolie
 Peper en zout
 4 plakken pancetta
 50 gr pistachenootjes, gepeld
 30 gr rucola

Bereidingswijze
1

Snijd de bagels open en rooster ze in een broodrooster.

2

Stamp de roze peper fijn in een vijzel. Meng de roze peper, frambozenjam en citroenrasp door de ricotta.

3

Smeer de kipfilets in met 1 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en grill hierin de kipfilets in 8 à 10 min. gaar en goudbruin. Keer de kipfilets regelmatig om. Laat ze afkoelen en snijd in dikke plakken.

4

Verhit een koekenpan en bak hierin de pancetta in 4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Doe de pistachenootjes met het citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout in een hakmolen en hak het geheel tot een grove dressing.

6

Besmeer de onderkant van de bagel met het frambozen-ricottamengsel en leg hier de plakken kip bovenop. Leg vervolgens de gebakken pancetta op de kipfilet. Besmeer de bovenkant van de bagel met de pistachedressing en leg op de onderkant van de bagel.

Tip: heb je geen roze peper in huis? Vervang deze dan door witte peper.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 bagels
 ½ tl roze peper
 3 el Hero Minder Zoet Frambozenjam
 1 citroen, sap en rasp
 5 el ricotta
 2 kipfilets
 5 el olijfolie
 Peper en zout
 4 plakken pancetta
 50 gr pistachenootjes, gepeld
 30 gr rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de bagels open en rooster ze in een broodrooster.

2

Stamp de roze peper fijn in een vijzel. Meng de roze peper, frambozenjam en citroenrasp door de ricotta.

3

Smeer de kipfilets in met 1 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en grill hierin de kipfilets in 8 à 10 min. gaar en goudbruin. Keer de kipfilets regelmatig om. Laat ze afkoelen en snijd in dikke plakken.

4

Verhit een koekenpan en bak hierin de pancetta in 4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Doe de pistachenootjes met het citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout in een hakmolen en hak het geheel tot een grove dressing.

6

Besmeer de onderkant van de bagel met het frambozen-ricottamengsel en leg hier de plakken kip bovenop. Leg vervolgens de gebakken pancetta op de kipfilet. Besmeer de bovenkant van de bagel met de pistachedressing en leg op de onderkant van de bagel.

Tip: heb je geen roze peper in huis? Vervang deze dan door witte peper.

Bagel club sandwich met gegrilde kip

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.