Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes

Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes

Kibbeling is een welbekende vissnack en onweerstaanbaar lekker door het krokante laagje. Dit recept is een vegetarische variatie, waarbij je de vis vervangt door bloemkoolroosjes. Extra lekker in combinatie met remouladesaus en knapperig gebakken aardappelpartjes.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten tempurabeslag
 100 gr bloem
 1 ei
 150 ml koud water
 1 tl bakpoeder
 2 el aardappelzetmeel
Ingrediënten bloemkoolkibbeling
 2 l zonnebloemolie
 ½ grote bloemkool
 30 gr viskruiden
 2 el poké bowl spice blend
 Zout
 400 gr aardappelpartjes met schil
 4 el remouladesaus
 4 takjes verse peterselie
 4 partjes citroen

Bereidingswijze
1

Verwarm de zonnebloemolie tot 180°C in een stevige pan of een frituurpan. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te doen. Wanneer de olie heet genoeg is, begint deze direct te borrelen.

2

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van ongeveer 4 x 4 cm. Bereid het tempurabeslag in een grote beslagkom door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

3

Meng de viskruiden met de poké bowl spice blend, voeg naar smaak wat zout toe en zet apart. Frituur de aardappelpartjes of bak deze in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.

4

Doop de bloemkoolroosjes in het tempurabeslag. Frituur de roosjes één voor één voorzichtig in de olie en bak er 8 à 10 tegelijk (afhankelijk van de grootte van je pan) totdat ze goudbruin zijn. Strooi direct na het frituren het viskruidenmengsel over de bloemkoolkibbeling.

5

Serveer de bloemkoolkibbeling met de aardappelpartjes, remouladesaus, verse peterselie en een partje citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten tempurabeslag
 100 gr bloem
 1 ei
 150 ml koud water
 1 tl bakpoeder
 2 el aardappelzetmeel
Ingrediënten bloemkoolkibbeling
 2 l zonnebloemolie
 ½ grote bloemkool
 30 gr viskruiden
 2 el poké bowl spice blend
 Zout
 400 gr aardappelpartjes met schil
 4 el remouladesaus
 4 takjes verse peterselie
 4 partjes citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de zonnebloemolie tot 180°C in een stevige pan of een frituurpan. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te doen. Wanneer de olie heet genoeg is, begint deze direct te borrelen.

2

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van ongeveer 4 x 4 cm. Bereid het tempurabeslag in een grote beslagkom door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

3

Meng de viskruiden met de poké bowl spice blend, voeg naar smaak wat zout toe en zet apart. Frituur de aardappelpartjes of bak deze in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.

4

Doop de bloemkoolroosjes in het tempurabeslag. Frituur de roosjes één voor één voorzichtig in de olie en bak er 8 à 10 tegelijk (afhankelijk van de grootte van je pan) totdat ze goudbruin zijn. Strooi direct na het frituren het viskruidenmengsel over de bloemkoolkibbeling.

5

Serveer de bloemkoolkibbeling met de aardappelpartjes, remouladesaus, verse peterselie en een partje citroen.

Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes

Tip
In plaats van poké bowl spice blend kun je ook nori snacks gebruiken. Verkruimel de snacks en meng met de viskruiden bij stap 3.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.