Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Breekbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten

Een hartig broodje bij de soep is altijd lekker, vind je niet?! Dit heerlijke breekbrood is gevuld met mozzarella en zongedroogde tomaten en heb je binnen no-time gemaakt. Serveer dit brood bij een kom soep (zoals deze uiensoep) of bij de borrel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 6 zongedroogde tomaten
 125 gr mozzarella
 1 verpakking kant-en-klaar pizza of wit brooddeeg
 1 tl gedroogde rozemarijn
 1 tl gedroogde oregano
 50 gr geraspte kaas
Extra benodigdheden
 Airfryer

Bereidingswijze
1

Verwarm de Airfryer voor op 190°C of de oven op 200°C.

2

Snijd de zongedroogde tomaatjes in 3 stukken en de mozzarella in 12 stukken. Verdeel het brooddeeg over 6 gelijke bollen. Snijd een stuk deeg voor de helft open en doe hier 3 stukjes zongedroogde tomaat en 2 blokjes mozzarella in. Vouw het deeg goed dicht zodat de broodjes gevuld zijn met zongedroogde tomaat en mozzarella. Herhaal dit met alle bollen deeg.

3

Knip een stuk bakpapier dat precies in de Airfryer past. Meng de rozemarijn, oregano en geraspte kaas op een bord. Dip de bovenkant van de broodjes in de kaaskruidenmix.

4

Leg de broodjes in een bloemetjesvorm tegen elkaar aan op het bakpapier. Plaats in het mandje van de Airfryer en bak 10 min of plaats op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 15 à 20 min. Serveer de broodjes bij voorkeur warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 zongedroogde tomaten
 125 gr mozzarella
 1 verpakking kant-en-klaar pizza of wit brooddeeg
 1 tl gedroogde rozemarijn
 1 tl gedroogde oregano
 50 gr geraspte kaas
Extra benodigdheden
 Airfryer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de Airfryer voor op 190°C of de oven op 200°C.

2

Snijd de zongedroogde tomaatjes in 3 stukken en de mozzarella in 12 stukken. Verdeel het brooddeeg over 6 gelijke bollen. Snijd een stuk deeg voor de helft open en doe hier 3 stukjes zongedroogde tomaat en 2 blokjes mozzarella in. Vouw het deeg goed dicht zodat de broodjes gevuld zijn met zongedroogde tomaat en mozzarella. Herhaal dit met alle bollen deeg.

3

Knip een stuk bakpapier dat precies in de Airfryer past. Meng de rozemarijn, oregano en geraspte kaas op een bord. Dip de bovenkant van de broodjes in de kaaskruidenmix.

4

Leg de broodjes in een bloemetjesvorm tegen elkaar aan op het bakpapier. Plaats in het mandje van de Airfryer en bak 10 min of plaats op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 15 à 20 min. Serveer de broodjes bij voorkeur warm.

Breekbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.