Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Ceviche

Ceviche

Ceviche is een bijzondere bereidingswijze waarbij de zuren van de limoen voor de garing van de vis zorgen. Deze klassieke bereiding maken we met de Dutch Yellowtail, een duurzame vissoort uit Nederland. Door de vis langer in de limoensap te laten rusten, wordt de vis ook van binnen gegaard.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 400 gr Dutch Yellowtail, bij voorkeur loin (het rugstuk)
 1 rode ui
 1 bosje koriander
 2 rode pepers
 1 tl vers gemalen peper
 2 tl grof zeezout
 12 limoenen

Bereidingswijze
1

Snijd de vis in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en leg in een kom. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en de koriander grof. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes. Voeg de rode ui, rode peper, koriander, peper en zeezout toe aan de kom met vis.

2

Rol de limoenen stevig over het aanrechtblad, zo komen de sappen goed vrij. Snijd doormidden en pers uit boven de kom. Hussel alles goed door elkaar en laat 15 min. rusten.

3

Serveer de ceviche met wat extra verse koriander bovenop.

Tip: In 10 à 15 min. gaar je de vis ‘rare’ (buitenkant is gaar, de binnenkant nog rauw). Wil je liever een malse binnenkant? Laat de vis dan 15 tot 20 min. garen. Bij 20 tot 25 minuten is de vis ‘medium/well’, waarbij de binnenkant bijna gaar is. Gaar de vis niet te lang, dit gaat ten kosten van de malsheid.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr Dutch Yellowtail, bij voorkeur loin (het rugstuk)
 1 rode ui
 1 bosje koriander
 2 rode pepers
 1 tl vers gemalen peper
 2 tl grof zeezout
 12 limoenen

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de vis in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en leg in een kom. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en de koriander grof. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes. Voeg de rode ui, rode peper, koriander, peper en zeezout toe aan de kom met vis.

2

Rol de limoenen stevig over het aanrechtblad, zo komen de sappen goed vrij. Snijd doormidden en pers uit boven de kom. Hussel alles goed door elkaar en laat 15 min. rusten.

3

Serveer de ceviche met wat extra verse koriander bovenop.

Tip: In 10 à 15 min. gaar je de vis ‘rare’ (buitenkant is gaar, de binnenkant nog rauw). Wil je liever een malse binnenkant? Laat de vis dan 15 tot 20 min. garen. Bij 20 tot 25 minuten is de vis ‘medium/well’, waarbij de binnenkant bijna gaar is. Gaar de vis niet te lang, dit gaat ten kosten van de malsheid.

Ceviche

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.