Chai Pumpkin Creme Brulee
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chai pumpkin crème brûlée

De warme, romige smaak van pompoen gaat heel goed samen met de kruidige chai. Ga eens voor deze combinatie in de vorm van crème brûlée en je wilt niet meer anders! Bovendien is deze crème brûlée supermakkelijk te maken, je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept chai pumpkin crème brûlée

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de pompoen in een steelpannetje gaar en pureer met een staafmixer.
2
Giet de slagroom in een steelpan en verwarm kort. Zorg ervoor dat de slagroom niet kookt. Klop ondertussen de eierdooiers met alle kruiden en de suiker in een schaaltje luchtig. Voeg hier de slagroom en pompoenpuree aan toe. Meng door elkaar en giet het mengsel in 2 ovenschaaltjes.
3
Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal met opstaande rand. Vul de grote ovenschaal voor 2/3e met kokend water zodat de kleine schaaljes net niet helemaal onder water staan.
4
Zet de schaal 60 min. in de oven. Laat vervolgens minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
5
Haal de crème brûlée uit de koelkast en verdeel hier een laagje suiker over. Karamelliseer de laag met een gasbrander, totdat er een krokant laagje ontstaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?