Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Chai pumpkin crème brûlée

De warme, romige smaak van pompoen gaat heel goed samen met de kruidige chai. Ga eens voor deze combinatie in de vorm van crème brûlée en je wilt niet meer anders! Bovendien is deze crème brûlée supermakkelijk te maken, je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd4 urenTotale Tijd4 uren 10 minuten

Ingrediënten
 40 gr pompoen
 200 ml verse slagroom
 3 eierdooiers
 60 gr suiker + extra ter decoratie
 3 tl kaneel
 ½ tl kardemom
 ½ tl gemberpoeder
 1 tl kruidnagel
 ½ tl nootmuskaat
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Gasbrander

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de pompoen in een steelpannetje gaar en pureer met een staafmixer.

2

Giet de slagroom in een steelpan en verwarm kort. Zorg ervoor dat de slagroom niet kookt.
Klop ondertussen de eierdooiers met alle kruiden en de suiker in een schaaltje luchtig. Voeg hier de slagroom en pompoenpuree aan toe. Meng door elkaar en giet het mengsel in 2 ovenschaaltjes.

3

Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal met opstaande rand. Vul de grote ovenschaal voor 2/3e met kokend water zodat de kleine schaaljes net niet helemaal onder water staan.

4

Zet de schaal 60 min. in de oven. Laat vervolgens minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.

5

Haal de crème brûlée uit de koelkast en verdeel hier een laagje suiker over. Karamelliseer de laag met een gasbrander, totdat er een krokant laagje ontstaat.

Ingrediënten

Ingrediënten
 40 gr pompoen
 200 ml verse slagroom
 3 eierdooiers
 60 gr suiker + extra ter decoratie
 3 tl kaneel
 ½ tl kardemom
 ½ tl gemberpoeder
 1 tl kruidnagel
 ½ tl nootmuskaat
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Gasbrander

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de pompoen in een steelpannetje gaar en pureer met een staafmixer.

2

Giet de slagroom in een steelpan en verwarm kort. Zorg ervoor dat de slagroom niet kookt.
Klop ondertussen de eierdooiers met alle kruiden en de suiker in een schaaltje luchtig. Voeg hier de slagroom en pompoenpuree aan toe. Meng door elkaar en giet het mengsel in 2 ovenschaaltjes.

3

Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal met opstaande rand. Vul de grote ovenschaal voor 2/3e met kokend water zodat de kleine schaaljes net niet helemaal onder water staan.

4

Zet de schaal 60 min. in de oven. Laat vervolgens minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.

5

Haal de crème brûlée uit de koelkast en verdeel hier een laagje suiker over. Karamelliseer de laag met een gasbrander, totdat er een krokant laagje ontstaat.

Chai pumpkin crème brûlée

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.