Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze

Deze crostini met gebakken champignons is heerlijk als lunch maar ook lekker als borrelhapje. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld in plakken gesneden ciabattabrood. Door het zoete van de appelstroop, het zoute van de kaas en het hartige van de champignons is het een heerlijk combinatie.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding2 minutenKooktijd13 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 4 dikke sneden meergranenbrood (of 8 plakken ciabatta)
 4 el olijfolie extra vierge
 1 appel
 2 el boter of olijfolie
 1 rode ui, gesnipperd
 2 takjes tijm, blaadjes losgerist
 250 gr kastanjechampignons, in kwartjes
 2 el Hero Rinse Appelstroop
 1 tl balsamicoazijn
 Peper en zout
 25 gr rucola
 50 gr Parmezaanse kaas, in dunne plakjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C, besprenkel het brood met 2 el olijfolie extra vierge en rooster 10 min. in de oven tot het brood goudbruin en krokant is.

2

Halveer de appel en snijd de ene helft in blokjes en de andere helft in plakjes. Verhit een koekenpan met 2 el olie of boter en fruit de ui en tijm 1 min. aan. Voeg de champignons toe bak ze in 8 min. goudbruin. Voeg de appelblokjes toe, bak ze kort mee en breng op smaak met peper en zout.

3

Meng ondertussen de appelstroop met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie extra vierge tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de rucola op de crostini’s, gevolgd door de gebakken champignons, de plakjes appel en Parmezaanse kaas en besprenkel met de appelstroopglaze.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 dikke sneden meergranenbrood (of 8 plakken ciabatta)
 4 el olijfolie extra vierge
 1 appel
 2 el boter of olijfolie
 1 rode ui, gesnipperd
 2 takjes tijm, blaadjes losgerist
 250 gr kastanjechampignons, in kwartjes
 2 el Hero Rinse Appelstroop
 1 tl balsamicoazijn
 Peper en zout
 25 gr rucola
 50 gr Parmezaanse kaas, in dunne plakjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C, besprenkel het brood met 2 el olijfolie extra vierge en rooster 10 min. in de oven tot het brood goudbruin en krokant is.

2

Halveer de appel en snijd de ene helft in blokjes en de andere helft in plakjes. Verhit een koekenpan met 2 el olie of boter en fruit de ui en tijm 1 min. aan. Voeg de champignons toe bak ze in 8 min. goudbruin. Voeg de appelblokjes toe, bak ze kort mee en breng op smaak met peper en zout.

3

Meng ondertussen de appelstroop met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie extra vierge tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de rucola op de crostini’s, gevolgd door de gebakken champignons, de plakjes appel en Parmezaanse kaas en besprenkel met de appelstroopglaze.

Crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.