Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Dillepesto met walnoten en ricotta

Dillepesto met walnoten

Zelfgemaakte pesto maak je in een handomdraai. In tegenstelling tot de klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas maken we deze versie met dille, walnoten en ricotta. Ideaal als dip bij een borrel of heerlijk om te verwerken in een visgerecht.

Dit recept is goed voor 1 potje dillepesto van ca. 150 gr.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding10 minuten

Ingrediënten
 15 gr verse dille
 40 gr walnoten
 35 gr verse spinazie
 1 teentje knoflook
 1 el citroensap
 ½ tl chili flakes
 60 ml olijfolie
 1 el ricotta
 Snufje zout
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine of blender

Bereidingswijze
1

Rooster de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur, beweeg regelmatig totdat de walnoten licht gebruind zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bordje.

2

Houd 1 takje dille en 2 walnoten apart ter decoratie. Maal de rest van de dille in zijn geheel in een blender of keukenmachine met de spinazie, walnoten, knoflook, citroensap, chilivlokken, olijfolie, ricotta en zout tot een gladde pesto.

3

Garneer de pesto met een takje dille en 2 walnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 15 gr verse dille
 40 gr walnoten
 35 gr verse spinazie
 1 teentje knoflook
 1 el citroensap
 ½ tl chili flakes
 60 ml olijfolie
 1 el ricotta
 Snufje zout
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine of blender

Instructies

Bereidingswijze
1

Rooster de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur, beweeg regelmatig totdat de walnoten licht gebruind zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bordje.

2

Houd 1 takje dille en 2 walnoten apart ter decoratie. Maal de rest van de dille in zijn geheel in een blender of keukenmachine met de spinazie, walnoten, knoflook, citroensap, chilivlokken, olijfolie, ricotta en zout tot een gladde pesto.

3

Garneer de pesto met een takje dille en 2 walnoten.

Dillepesto met walnoten en ricotta

Verwerk de pesto in dit recept met deze gnocchi en kabeljauw of bewaar de pesto tot 4 dagen afgesloten in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.