Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel

Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel

Flammkuchen is ontstaan door het controleren van de oventemperatuur van de pizzaoven, met een klein stukje deeg. Het was zonde om het weg te gooien, dus werd het belegd. Wij maken een variant met een kruidige, zoetzure marinade die perfect past bij het heerlijke avondje!

NiveauBeginner

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 200 gr kipfilet
 1 l kippenbouillon
 1 ui
 ½ el olie
 120 ml azijn
 100 ml water
 1 laurierblad
 2 kruidnagels
 30 gr boter
 ½ tl zout
 120 ml appelstroop
 2 plakjes ontbijtkoek
 250 gr wortel
 1 rol flammkuchendeeg
 1 handje rucola
 15 gr pompoenpitjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de kipfilet in de kippenbouillon gedurende 15 min. totdat deze gaar is. Laat uitlekken en trek de kip uit elkaar voor pulled chicken. Gebruik hiervoor een keukenmachine met garden of twee vorken.

2

Bereid intussen de saus. Snipper de ui en fruit aan met olie. Voeg azijn, water, laurier en kruidnagel toe. Kook 10 min. zachtjes door. Zeef de laurier en kruidnagel uit de saus. Voeg daarna boter, zout en stroop toe. Verkruimel tot slot de ontbijtkoek en meng door de saus om te binden.

3

Schil en snijd de wortel in plakjes van 3 mm. Kook deze 3 tot 5 min. beetgaar en giet ze af. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kip met 2/3 van de saus en verdeel de overige saus over het deeg. Beleg daarna met de pulled chicken en de wortelplakjes. Bak de flammkuchen 15 min. in de oven.

4

Verdeel de rucola en pompoenpitjes over de flammkuchen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr kipfilet
 1 l kippenbouillon
 1 ui
 ½ el olie
 120 ml azijn
 100 ml water
 1 laurierblad
 2 kruidnagels
 30 gr boter
 ½ tl zout
 120 ml appelstroop
 2 plakjes ontbijtkoek
 250 gr wortel
 1 rol flammkuchendeeg
 1 handje rucola
 15 gr pompoenpitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de kipfilet in de kippenbouillon gedurende 15 min. totdat deze gaar is. Laat uitlekken en trek de kip uit elkaar voor pulled chicken. Gebruik hiervoor een keukenmachine met garden of twee vorken.

2

Bereid intussen de saus. Snipper de ui en fruit aan met olie. Voeg azijn, water, laurier en kruidnagel toe. Kook 10 min. zachtjes door. Zeef de laurier en kruidnagel uit de saus. Voeg daarna boter, zout en stroop toe. Verkruimel tot slot de ontbijtkoek en meng door de saus om te binden.

3

Schil en snijd de wortel in plakjes van 3 mm. Kook deze 3 tot 5 min. beetgaar en giet ze af. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kip met 2/3 van de saus en verdeel de overige saus over het deeg. Beleg daarna met de pulled chicken en de wortelplakjes. Bak de flammkuchen 15 min. in de oven.

4

Verdeel de rucola en pompoenpitjes over de flammkuchen.

Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel

Tip: bereid de kip, saus en de wortel alvast voor, zo hoef je op het heerlijke avondje enkel de flammkuchen te beleggen en af te bakken!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.