Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gebakken scholfilet met pittige honing citroensaus

Gebakken scholfilet met pittige honing citroensaus

Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing citroensaus aan toe.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 sjalotje
 1 teentje knoflook
 300 gr boontjes
 1 citroen
 200 gr scholfilet
 2 tl gemberpoeder
 1 tl uienpoeder
 100 gr bloem
 150 gr zilvervliesrijst
 Zonnebloemolie
 2 el sojasaus
 6 el honing
  tl chilivlokken

Bereidingswijze
1

Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Dop de boontjes en halveer ze. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.

2

Dep de scholfilets droog en bestrooi met gemberpoeder, de helft van de citroenrasp en uienpoeder. Wentel de scholfilets in bloem totdat ze volledig bedekt zijn.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in 14 min gaar in ruim kokend water. Verhit in een koekenpan een laag van ca 1 cm zonnebloemolie en bak de scholfilets in 2 min per kant goudbruin.

4

Verhit 1 el olie in een steelpannetje en voeg de knoflook en sjalot toe. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de sojasaus, honing, citroensap, citroenrasp en chilivlokken toe. Laat dit 5 min inkoken.

5

Serveer de zilvervliesrijst, boontjes en scholfilet met de pittige honing citroensaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sjalotje
 1 teentje knoflook
 300 gr boontjes
 1 citroen
 200 gr scholfilet
 2 tl gemberpoeder
 1 tl uienpoeder
 100 gr bloem
 150 gr zilvervliesrijst
 Zonnebloemolie
 2 el sojasaus
 6 el honing
  tl chilivlokken

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Dop de boontjes en halveer ze. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.

2

Dep de scholfilets droog en bestrooi met gemberpoeder, de helft van de citroenrasp en uienpoeder. Wentel de scholfilets in bloem totdat ze volledig bedekt zijn.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in 14 min gaar in ruim kokend water. Verhit in een koekenpan een laag van ca 1 cm zonnebloemolie en bak de scholfilets in 2 min per kant goudbruin.

4

Verhit 1 el olie in een steelpannetje en voeg de knoflook en sjalot toe. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de sojasaus, honing, citroensap, citroenrasp en chilivlokken toe. Laat dit 5 min inkoken.

5

Serveer de zilvervliesrijst, boontjes en scholfilet met de pittige honing citroensaus.

Gebakken scholfilet met pittige honing citroensaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.