Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing citroensaus aan toe.
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Dop de boontjes en halveer ze. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
Dep de scholfilets droog en bestrooi met gemberpoeder, de helft van de citroenrasp en uienpoeder. Wentel de scholfilets in bloem totdat ze volledig bedekt zijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in 14 min gaar in ruim kokend water. Verhit in een koekenpan een laag van ca 1 cm zonnebloemolie en bak de scholfilets in 2 min per kant goudbruin.
Verhit 1 el olie in een steelpannetje en voeg de knoflook en sjalot toe. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de sojasaus, honing, citroensap, citroenrasp en chilivlokken toe. Laat dit 5 min inkoken.
Serveer de zilvervliesrijst, boontjes en scholfilet met de pittige honing citroensaus.
Ingrediënten
Instructies
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Dop de boontjes en halveer ze. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
Dep de scholfilets droog en bestrooi met gemberpoeder, de helft van de citroenrasp en uienpoeder. Wentel de scholfilets in bloem totdat ze volledig bedekt zijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in 14 min gaar in ruim kokend water. Verhit in een koekenpan een laag van ca 1 cm zonnebloemolie en bak de scholfilets in 2 min per kant goudbruin.
Verhit 1 el olie in een steelpannetje en voeg de knoflook en sjalot toe. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de sojasaus, honing, citroensap, citroenrasp en chilivlokken toe. Laat dit 5 min inkoken.
Serveer de zilvervliesrijst, boontjes en scholfilet met de pittige honing citroensaus.
Laat een reactie achter