Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gekruide bloemkool uit de oven

Bloemkool, een heerlijke groente waar je allerlei kanten mee op kunt. Wij bereiden deze groente in de oven en bestrijken ‘m vooraf met een mooie mix van kruiden en specerijen. Genieten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd55 minutenTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 1 bloemkool (à 1,5 kg)
 3 el olijfolie
 1 ½ tl paprikapoeder
 3 tl gemalen komijn
 1 tl cayennepeper
 ½ tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen zeezout
 1 tl gemalen peper
 10 gr verse koriander
 1 rode peper
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenbestendige schaal
 Siliconen kwast
 Aluminiumfolie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verwijder het groen.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de hele bloemkool 10 minuten. Laat de bloemkool goed uitlekken en dep droog.

3

Meng de olijfolie met de kruiden, op de koriander na, in een schaaltje tot een kruidenolie. Bestrijk de hele bloemkool met de kruidenolie en verpak in aluminiumfolie.

4

Leg de bloemkool in een ovenbestendige schaal en zet in de oven. Controleer na 40 minuten of de bloemkool gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Gaat dit gemakkelijk, dan is de bloemkool gaar. Verwijder de aluminiumfolie van de bloemkool en zet nog 5 minuten terug in de oven om de bloemkool wat kleur te geven. Snijd intussen de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.

5

Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal en snijd met een vleesvork en een scherp mes in plakken. Top de bloemkool af met verse koriander en de ringetjes rode peper.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 bloemkool (à 1,5 kg)
 3 el olijfolie
 1 ½ tl paprikapoeder
 3 tl gemalen komijn
 1 tl cayennepeper
 ½ tl knoflookpoeder
 1 tl gemalen zeezout
 1 tl gemalen peper
 10 gr verse koriander
 1 rode peper
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenbestendige schaal
 Siliconen kwast
 Aluminiumfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verwijder het groen.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de hele bloemkool 10 minuten. Laat de bloemkool goed uitlekken en dep droog.

3

Meng de olijfolie met de kruiden, op de koriander na, in een schaaltje tot een kruidenolie. Bestrijk de hele bloemkool met de kruidenolie en verpak in aluminiumfolie.

4

Leg de bloemkool in een ovenbestendige schaal en zet in de oven. Controleer na 40 minuten of de bloemkool gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Gaat dit gemakkelijk, dan is de bloemkool gaar. Verwijder de aluminiumfolie van de bloemkool en zet nog 5 minuten terug in de oven om de bloemkool wat kleur te geven. Snijd intussen de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.

5

Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal en snijd met een vleesvork en een scherp mes in plakken. Top de bloemkool af met verse koriander en de ringetjes rode peper.

Gekruide bloemkool uit de oven

Variatietip: serveer de gekruide bloemkool met een heerlijke kaassaus, gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade.

Deze heerlijke groente kan je op diverse manieren klaarmaken, zo kun je ‘m ook roosteren. Check hier het recept voor de geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.