Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes

Geroosterde knolselderijsoep

Dit soepje van knolselderij en truffel is een veelbelovend begin van een speciaal etentje. De truffel tapenade bij de soep maakt er een heel bijzonder gerecht van. Leuk om dit soepje in glaasjes te serveren met een bladerdeeg kaaskrokantje op de rand.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 2 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
 3 teentjes knoflook
 2 el olijfolie
 1 gele ui
 1 l paddenstoelen bouillon
 150 ml kookroom
 30 gr pijnboompitjes
 1 plakje bladerdeeg
 2 el geraspte Parmezaanse kaas
 Peper en zout
 4 tl truffel tapenade
 3 takjes peterselie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg de blokjes knolselderij samen met 3 gekneusde teentjes knoflook op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak voor 30 min in het midden van de oven.

2

Snipper 1 gele ui en bak deze kort met 0,5 el olijfolie in een soeppan. Haal twee van de drie knoflookteentjes tussen de knolselderij uit en voeg de knolselderij met de overige knoflookteen toe aan de soeppan. Voeg 1 liter bouillon en de kookroom toe. Pureer met een staafmixer tot een romige en stevige soep. Voeg eventueel extra bouillon toe voor de gewenste dikte.

3

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in 4 min op laag vuur goudbruin. Blijf constant de pan bewegen zodat ze niet aanbranden.

4

Druk uit het plakje bladerdeeg met een uitsteekvorm 4 sterretjes en snijd een gleufje uit de sterren zodat ze op de rand van het glas kunnen worden gezet. Bedek de sterretjes met Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Bak de sterren in 10 min af in de voorverwarmde oven op 220 graden.

5

Serveer de knolselderijsoep in de glaasjes. Top af met 1 tl truffel tapenade, fijn gehakte peterselie, pijnboompitjes en de knapperige kaasster op de rand van het glas.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
 3 teentjes knoflook
 2 el olijfolie
 1 gele ui
 1 l paddenstoelen bouillon
 150 ml kookroom
 30 gr pijnboompitjes
 1 plakje bladerdeeg
 2 el geraspte Parmezaanse kaas
 Peper en zout
 4 tl truffel tapenade
 3 takjes peterselie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg de blokjes knolselderij samen met 3 gekneusde teentjes knoflook op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak voor 30 min in het midden van de oven.

2

Snipper 1 gele ui en bak deze kort met 0,5 el olijfolie in een soeppan. Haal twee van de drie knoflookteentjes tussen de knolselderij uit en voeg de knolselderij met de overige knoflookteen toe aan de soeppan. Voeg 1 liter bouillon en de kookroom toe. Pureer met een staafmixer tot een romige en stevige soep. Voeg eventueel extra bouillon toe voor de gewenste dikte.

3

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in 4 min op laag vuur goudbruin. Blijf constant de pan bewegen zodat ze niet aanbranden.

4

Druk uit het plakje bladerdeeg met een uitsteekvorm 4 sterretjes en snijd een gleufje uit de sterren zodat ze op de rand van het glas kunnen worden gezet. Bedek de sterretjes met Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Bak de sterren in 10 min af in de voorverwarmde oven op 220 graden.

5

Serveer de knolselderijsoep in de glaasjes. Top af met 1 tl truffel tapenade, fijn gehakte peterselie, pijnboompitjes en de knapperige kaasster op de rand van het glas.

Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.