Groene Shakshuka Met Spinazie Munt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Groene shakshuka met spinazie & munt

Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht dat haar oorsprong vindt in de Midden-Oosterse keuken. Dankzij bekende chefs als Yotam Ottolenghi is deze keuken de afgelopen jaren razend populair geworden. En dat is niet gek, want deze cuisine staat bekend om haar gerechten boordevol smaak. Groene shakshuka is zo’n gerecht.

Traditioneel rood van kleur vanwege de tomatenbasis, maar probeer vooral ook eens deze groene variant met spinazie, munt en kipworstjes! Eet de groene shakshuka met vers geroosterde pita broodjes.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept groene shakshuka met spinazie & munt

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Bak de kipworstjes in een beetje olie in een koekenpan in 6-8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en snijd in stukjes.
2
Veeg de pan schoon en fruit de ui kort aan in olijfolie. Voeg de knoflook, jalapeño, kaneel, komijn en koriander toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg nu handje voor handje de spinazie toe en blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
3
Doe de helft van het spinaziemengsel samen met het water, de helft van de muntblaadjes en het citroensap in een blender en pureer tot een gladde massa. Giet de spinaziepuree samen met de stukjes kipworst weer bij de spinazie in de pan en breng zachtjes aan de kook.
4
Maak kuiltjes in het spinaziemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Strooi de geitenkaas over de shakshuka. Laat de eieren op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Garneer met de rest van de muntblaadjes.

Dit heerlijke Midden-Oosterse gerecht bestaat uit diverse soorten groenten en gepocheerde eieren. Een heel fijn eenpansgerecht wat je kunt eten met bijvoorbeeld pitabroodjes. De originele shakshuka wordt gemaakt met paprika, tomaten en een tomatensaus. In de groene shakshuka (ook wel ‘shakshouka’) gebruiken we spinazie en jalapeño pepers. Lekker met een beetje pit!

Ben je niet zo dol op pittig eten? Verwijder dan van tevoren de zaadlijsten zodat je wel de lekkere smaak krijgt zonder dat het pittig wordt. Deze Midden-Oosterse maaltijd vegetarisch maken is eenvoudig. Laat simpelweg de worstjes achterwege of vervang ze door een vega variant.

Tip! Breek de eieren eerst in een koffiekopje en giet ze in de pan. Zo blijven de eidooiers zeker heel!

Spinazie vinden wij een heerlijke groente om te verwerken in recepten, jij ook? Check dan zeker ons recept voor de groene tortelloni in spinazie-ricottasaus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?