Groene tortelloni in spinazie-ricottasaus

tortelloni

Tortelloni, tortellini, tortello, met al die verschillende pastasoorten, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. In dit gerecht vind je verse tortelloni – de grote broer van de kleinere tortellini – gevuld met ricotta en spinazie.

Deze gevulde pasta is een mooie basis voor dit gerecht. De vulling van ricotta en spinazie gaan perfect samen met de zoete cherrytomaatjes. Voor een heerlijke zoete toets worden deze cherrytomaten in de oven geroosterd. Een mooie aanvulling op een lekker romig gerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 250 gr cherrytomaten
 4 el olijfolie
 2 el balsamicoazijn
 1 el bruine suiker
 Peper en zout
 200 gr snijbonen, in reepjes
 1 ui, gesnipperd
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 courgette, in kleine blokjes
 200 gr spinazie
 500 gr verse tortelloni verdi ricotta e spinace
 450 gr verse pastasaus spinazie-ricotta
 80 gr Grana padano, in schilfers
Keukenbenodigdheden
 Ovenschaal
 Kookpan
 Koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de cherrytomaten met 2 el olijfolie, balsamico, suiker, peper en zout en doe in een ovenschaal. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2

Blancheer de snijbonen 3 minuten in ruim water en giet af.

3

Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 5 minuten mee.

4

Voeg de snijbonen toe en bak 3 minuten mee. Voeg de saus toe en verwarm 2 minuutjes op laag vuur.

5

Maak de spinazie aan met de balsamico-olie van de cherrytomaten.

6

Kook de tortelloni in 6 minuten beetgaar in ruim gezouten water.

7

Serveer de tortelloni met de saus, spinazie en cherrytomaten en garneer met schilfers Grana padano.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr cherrytomaten
 4 el olijfolie
 2 el balsamicoazijn
 1 el bruine suiker
 Peper en zout
 200 gr snijbonen, in reepjes
 1 ui, gesnipperd
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 courgette, in kleine blokjes
 200 gr spinazie
 500 gr verse tortelloni verdi ricotta e spinace
 450 gr verse pastasaus spinazie-ricotta
 80 gr Grana padano, in schilfers
Keukenbenodigdheden
 Ovenschaal
 Kookpan
 Koekenpan of hapjespan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de cherrytomaten met 2 el olijfolie, balsamico, suiker, peper en zout en doe in een ovenschaal. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2

Blancheer de snijbonen 3 minuten in ruim water en giet af.

3

Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 5 minuten mee.

4

Voeg de snijbonen toe en bak 3 minuten mee. Voeg de saus toe en verwarm 2 minuutjes op laag vuur.

5

Maak de spinazie aan met de balsamico-olie van de cherrytomaten.

6

Kook de tortelloni in 6 minuten beetgaar in ruim gezouten water.

7

Serveer de tortelloni met de saus, spinazie en cherrytomaten en garneer met schilfers Grana padano.

Groene tortelloni in spinazie-ricottasaus

Tip: kook de tortelloni niet té lang, het is lekker als het beetgaar is.

Op zoek naar meer inspiratie voor het avondeten? Vind hier meer heerlijke recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.