Barbecue en spiezen gaan natuurlijk super goed samen, maar ook hapjes op een spiesje zijn superhandig én lekker. Zodra de zon begint te schijnen is er genoeg reden om weer aan de slag te gaan met spiezen. Van een klassieke saté met een twist tot een kleurrijke vegetarische variant: in deze blog vind je volop inspiratie. En natuurlijk hebben we ook aan een toepasselijk borrelhapje gedacht! Lees snel verder.
Varkenshaasspiezen met mango en satésaus
Satésaus en spiezen is een gouden duo, dat is duidelijk. De klassieke kip- of varkenssaté kennen we natuurlijk allemaal. Ook deze variant met varkenshaas en mango is een heerlijke combinatie samen met de romige smaak van de Verstegen satésaus. De marinade maak je zelf van onder andere met garam masala, ketjap en sojasaus. In 10 minuutjes bak je deze spiezen gaar op de barbecue of in de pan en smullen maar!
Citroengras visspiesjes met noedels
Een satéprikker is niet het enige waar je jouw favoriete ingrediënten op kunt rijgen. Wat dacht je van citroengras als spies? Rijg hier een stukje van het zelfgemaakte kabeljauwmengsel aan en bak deze gaar. Bovendien ook nog eens extra lekker, want op deze manier wordt de friszure smaak van citroengras extra goed opgenomen in de kabeljauw. Dat zorgt voor een heerlijke smaaksensatie!
Coca-cola kipspiezen met homemade BBQ-saus
Wist jij dat je kip kan marineren in cola? Hier wordt de kip heerlijk mals van en krijgt een lekker zoet smaakje. Bak de kipspiesjes op de barbecue en serveer ze met een zelfgemaakte BBQ-saus, waar de welbekende frisdrank een pittige twist krijgt dankzij de gerookte paprikapoeder.
Ook tijdens de borrel mogen lekkere hapjes niet ontbreken! Met deze borrelhapjes op een spiesje vol smaakverrassingen steel je gegarandeerd de show. Bovendien ook nog een superhandig, zo heb je geen extra bordjes nodig en deel je de hapjes makkelijk uit. In dit recept vind je 4 borrelhapjes op een spiesje. Met zowel vlees als vis is er voor ieder wat wils!
Altijd lekker bij de barbecue, garnalen! Wij maken deze Argentijnse garnalen met een knoflook-peterseliemarinade. Serveer met een frisse salade en aardappelen van de barbecue om er een complete maaltijd van te maken.
Tip: Gebruik je houten prikkers als spiezen? Week deze vooraf in water en voorkom dat ze verbranden op de barbecue.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment