Kabeljauw In Een Knapperig Pesto Korstje Met Koolraappuree
Lifestyle

Vervangers van aardappels

Aardappels, je kunt er van alles van maken: gebakken, gekookt, knapperige frietjes of een romige puree. Wij als Nederlanders staan natuurlijk bekend als echte aardappeleters, maar voor wat variatie is afwisseling ook welkom. In deze blog lees je hoe je aardappels vervangt in alledaagse gerechten, zodat je telkens weer een verrassend gerecht op tafel zet. Bovendien delen we direct een aantal leuke recepten met alternatieven voor aardappels ter inspiratie!

Zoete aardappel

Steeds populairder is de zoete aardappel en direct ook een goede vervanger voor de klassieke pieper. De zoete aardappel, ook wel bekend als bataat, is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen familie van de aardappel. De oranje kleur is te denken aan bètacaroteen, dat in ons lichaam wordt omgezet in vitamine A. Bovendien is de zoete aardappel rijk aan vezels, mineralen en vitamines, waaronder veel soorten vitamine B en C.

Pangasius Met Zoete Aardappelfrites

Pangasiusfilet met zoete aardappelfrites
Friet, wie houdt er niet van? In dit gerecht gebruiken we zoete aardappelfrites. In plaats van een kant-en-klare verpakking kun je er ook voor kiezen om de friet eens zelf te maken.

Krokante Kip Met Gegrilde Zoete Aardappel

Krokante kip met gegrilde zoete aardappel
Met zoete aardappel kan je nog veel meer. In dit recept grillen we de in plakken gesneden zoete aardappel. Lekker makkelijk en bovendien erg lekker! Gecombineerd met krokante kip en een frisse knoflooksaus is dit een echte topper!

Koolraap

De koolraap is een vergeten groente, maar wel onwijs lekker. Koolraap is bovendien een koolhydraatarme groente, in tegenstelling tot de aardappel. Bovendien kan je er alle kanten mee op. Maak er frietjes van, een koolraapgratin of zoals in dit recept een romige puree.

Kabeljauw In Een Knapperig Pesto Korstje Met Koolraappuree

Kabeljauw in een knapperig korstje met koolraappuree
In dit recept combineren we koolraap met aardappel voor een romige puree, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de aardappel weg te laten. Samen met de pesto en knapperige kabeljauw is het een heerlijk gerecht waar je zeker hoge ogen mee gooit.

Aubergine Schnitzel Met Pastinaakpuree En Gepofte Tomaatjes

Aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
De smeuïge pastinaakpuree wordt in dit gerecht gecombineerd met een knapperige aubergine schnitzel en gepofte tomaatjes is dit vegetarische gerecht een echte aanrader.

Pastinaak

Nog een vergeten groente: pastinaak. Ook dit is een groente is een van de vele alternatieven voor aardappels waar je eindeloos mee kan variëren. Denk aan een soep, frietjes of zoals ons recept een stamppot. De pastinaak is familie van de wortel en zit bomvol vitaminen en vezels.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via