Een zoete lekkernij opgebouwd uit laagjes knapperig filodeeg. Baklava is het perfecte recept voor zoetekauwen. Gevuld met noten, specerijen en honing is dit zoete deeghapje perfect als dessert of als snack voor bij de koffie. Een recept dat in Turkije en Griekenland niet kan ontbreken! Wist je dat je deze zoete snack ook zelf kan maken?
Kies jij ervoor om baklava te kopen of ga jij zelf baklava maken? Het kost wat extra tijd, maar dat is het eindresultaat helemaal waard! Het ideale is dat je baklava kunt bewaren tot maximaal drie maanden in de vriezer en tot maximaal één week in de koelkast. Ga voor de traditionele baklava of ontdek de soguk baklava, ook wel bekend als koude baklava.
Serveer baklava bij de thee of verras je gasten na het diner met baklava met ijs. In dit baklava recept met een twist kiezen we voor baklava rolletjes. Een Griekse variant genaamd Saragli met een vulling van noten en siroop. Baklava en pistache vormen de unieke smaakcombinatie die de zoete lekkernij kenmerkt. Dit recept voor baklava is zeker het proberen waard!
Baklava bestaat uit een aantal basis ingrediënten, zo wordt het baklava deeg uit lagen opgebouwd met filodeeg. De vulling van baklava bestaat uit een notenmengsel gemaakt met pistachenoten, walnoten boter en suikersiroop. Baklava kent inmiddels vele varianten en kent in vele landen zijn eigen versie. Door de zelfgemaakte vulling en laagjes filodeeg is de baklava hoog in kcal.
Baklava is een populaire lekkernij, maar wat zit er eigenlijk in baklava? Baklava bestaat uit laagjes filodeeg gevuld met gemalen stukjes noot doordrenkt met suikersiroop en honing. Door de populariteit van het bladerdeeghapje zijn er al verschillende baklava soorten ontstaan. Zo kennen we de Griekse baklava rolletjes en de traditionele Turkse baklava.
In de Balkan en het Midden-Oosten kom je baklava overal tegen. Uit welk land komt baklava? De oorsprong van baklava is een jarenlange discussie geweest. Inmiddels is bekend dat baklava als eerste in Turkije is geregistreerd bij de Europese Unie.
Ooit wel eens van hartige baklava gehoord? In dit recept vullen we het deeg met rode paprika, aubergine en ui. De goedgevulde vierkante hapjes vormen een volwaardige maaltijd en zijn leuk om te serveren tijdens een diner.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment