Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei

Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei

Wist jij dat de schnitzel van oorsprong Italiaans is? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werd de schnitzel pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 2 grote aardappels
 Peper en zout
 2 kalfsoesters
 1 ei
 50 gr bloem
 150 gr paneermeel
 4 el bakboter
 1 citroen
 1 prei
 50 ml kookroom
 1 el grove mosterd
 4 takjes bieslook
 80 gr crème fraîche

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de aardappels met schil schoon. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de aardappels in 10 min. gaar.

2

Droog de aardappels af en wikkel in aluminiumfolie. Pof de aardappels circa 30 min. in de oven.

3

Sla ondertussen de kalfsoesters tussen 2 bakpapiertjes plat. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Doe in een ander diep bord een laagje bloem en in een derde bord het paneermeel. Haal de kalfsoesters door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.

4

Was de prei en snijd in grove stukken. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de prei in 10 min. gaar. Giet af en roer de kookroom en mosterd door de prei.

5

Smelt de bakboter in een ruime koekenpan. Bak de schnitzels 3 min. per kant goudbruin en krokant. Snijd de citroen in plakken en zet apart.

6

Hak de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de bieslook en peper en zout naar smaak. Haal de aardappels uit de aluminiumfolie en snijd in de lengte in. Vul de gepofte aardappels met het crème fraîche mengsel.

7

Serveer de kalfsschnitzel met de gevulde gepofte aardappel, de romige prei en schijfjes citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 grote aardappels
 Peper en zout
 2 kalfsoesters
 1 ei
 50 gr bloem
 150 gr paneermeel
 4 el bakboter
 1 citroen
 1 prei
 50 ml kookroom
 1 el grove mosterd
 4 takjes bieslook
 80 gr crème fraîche

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de aardappels met schil schoon. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de aardappels in 10 min. gaar.

2

Droog de aardappels af en wikkel in aluminiumfolie. Pof de aardappels circa 30 min. in de oven.

3

Sla ondertussen de kalfsoesters tussen 2 bakpapiertjes plat. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Doe in een ander diep bord een laagje bloem en in een derde bord het paneermeel. Haal de kalfsoesters door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.

4

Was de prei en snijd in grove stukken. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de prei in 10 min. gaar. Giet af en roer de kookroom en mosterd door de prei.

5

Smelt de bakboter in een ruime koekenpan. Bak de schnitzels 3 min. per kant goudbruin en krokant. Snijd de citroen in plakken en zet apart.

6

Hak de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de bieslook en peper en zout naar smaak. Haal de aardappels uit de aluminiumfolie en snijd in de lengte in. Vul de gepofte aardappels met het crème fraîche mengsel.

7

Serveer de kalfsschnitzel met de gevulde gepofte aardappel, de romige prei en schijfjes citroen.

Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Nittnaus Selection Grüner Veltliner 2020: Bij dit gerecht blijven we in de Oostenrijkse sfeer met deze volle Gruner Veltliner. Het frisse van deze wijn is een goede tegenhanger voor dit gerecht.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.