Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kikkererwtencurry met kruidige rijst

Kikkererwtencurry met kruidige rijst

Deze kikkererwtencurry curry is licht pittig en heerlijk in combinatie met de kruidige rijst. Houd je wel van een pittig gerecht? Voeg dan tabasco of een beetje sambal toe aan de curry voor extra pit. Ook kan je de Spaanse peper vervangen door een pittigere peper.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 150 gr basmatirijst
 1 limoen
 2 teentjes knoflook
 2 Spaanse pepers
 1 tomaat
 15 gr verse gember
 2 tl zout
 1 grote ui
 2 el olie
 2 tl mosterdzaad
 3 ½ tl komijnzaad
 2 tl gemalen koriander
 ½ gemalen peper
 1 tl kurkuma
 1 ½ tl garam masala
 1 blik tomatenblokjes
 1 blik kikkererwten
 150 ml water
 5 takjes verse koriander, fijngesneden
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Bereidingswijze
1

Pers de limoen uit en doe 2 el limoensap in een blender. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Voeg hier de knoflook, Spaanse pepers, gember en een snufje zout aan toe. Maal het geheel tot een egale pasta.

2

Snijd de ui fijn en verhit 1 el olie in een pan. Voeg het mosterdzaad, de ui en 1½ tl komijnzaad toe en bak dit circa 2 min. aan. Voeg vervolgens de pasta uit de blender toe samen met de gemalen koriander, peper, kurkuma en garam masala. Roer alles goed door.

3

Was de kikkererwten met water. Voeg de kikkererwten, het blik tomatenblokjes, 2 takjes koriander en 150 ml water toe aan de saus. Laat de curry 30 min. op laag vuur inkoken.

4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat 5 min. rusten. Verhit 1 el olie in een pan en bak 2 el komijnzaad 2 min. aan. Voeg de rijst, ½ tl zout en de koriander bij het komijnzaad en roer goed door.

5

Serveer de kikkererwtencurry met de kruidige rijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr basmatirijst
 1 limoen
 2 teentjes knoflook
 2 Spaanse pepers
 1 tomaat
 15 gr verse gember
 2 tl zout
 1 grote ui
 2 el olie
 2 tl mosterdzaad
 3 ½ tl komijnzaad
 2 tl gemalen koriander
 ½ gemalen peper
 1 tl kurkuma
 1 ½ tl garam masala
 1 blik tomatenblokjes
 1 blik kikkererwten
 150 ml water
 5 takjes verse koriander, fijngesneden
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Instructies

Bereidingswijze
1

Pers de limoen uit en doe 2 el limoensap in een blender. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Voeg hier de knoflook, Spaanse pepers, gember en een snufje zout aan toe. Maal het geheel tot een egale pasta.

2

Snijd de ui fijn en verhit 1 el olie in een pan. Voeg het mosterdzaad, de ui en 1½ tl komijnzaad toe en bak dit circa 2 min. aan. Voeg vervolgens de pasta uit de blender toe samen met de gemalen koriander, peper, kurkuma en garam masala. Roer alles goed door.

3

Was de kikkererwten met water. Voeg de kikkererwten, het blik tomatenblokjes, 2 takjes koriander en 150 ml water toe aan de saus. Laat de curry 30 min. op laag vuur inkoken.

4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat 5 min. rusten. Verhit 1 el olie in een pan en bak 2 el komijnzaad 2 min. aan. Voeg de rijst, ½ tl zout en de koriander bij het komijnzaad en roer goed door.

5

Serveer de kikkererwtencurry met de kruidige rijst.

Kikkererwtencurry met kruidige rijst
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tenuta Iuzzolini Madre Goccia: bij een curry adviseer ik een wijn met weinig zuren en een tropisch zoetje, dit blust het pikante in het gerecht. Bijvoorbeeld deze Italiaanse blend van Greco en Chardonnay.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.