Kikkererwtencurry Met Kruidige Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Kikkererwtencurry met kruidige rijst

Deze kikkererwtencurry curry is licht pittig en heerlijk in combinatie met de kruidige rijst. Houd je wel van een pittig gerecht? Voeg dan tabasco of een beetje sambal toe aan de curry voor extra pit. Ook kan je de Spaanse peper vervangen door een pittigere peper.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kikkererwtencurry met kruidige rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Doe de limoensap in een blender. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Voeg hier de knoflook, Spaanse pepers, gember en een snufje zout aan toe. Maal het geheel tot een egale pasta.
2
Snijd de ui fijn en verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg het mosterdzaad, de ui en de helft van de komijnzaad toe en bak dit circa 2 min. aan. Voeg vervolgens de pasta uit de blender toe samen met de gemalen koriander, peper, kurkuma en garam masala. Roer alles goed door.
3
Was de kikkererwten met water. Voeg de kikkererwten, het blik tomatenblokjes, de helft van de koriander koriander en het water toe aan de saus. Laat de curry 30 min. op laag vuur inkoken.
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat 5 min. rusten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de rest van de komijnzaad 2 min. aan. Voeg de rijst, de rest van het zout en de koriander bij het komijnzaad en roer goed door.
5
Serveer de kikkererwtencurry met de kruidige rijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?