Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten

Kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten

Dit gerecht met een Amerikaanse én Italiaanse touch is de kipschnitzel 2.0. Met andere woorden: krokant gebakken kip met tomatensaus én gesmolten mozzarella. Onweerstaanbaar lekker, zeker in combinatie met de salade van gegrilde groenten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 6 el olijfolie
 2 tl suiker
 390 gr tomatenblokjes
 4 kipdijfilets
 6 el bloem
 1 ei, losgeklopt
 6 el paneermeel
 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 ½ tl gedroogde salie
 ½ tl gedroogde tijm
 Peper en zout
 1 bol mozzarella, in plakjes
 2 wortels
 ½ courgette
 75 gr waterkers
 40 gr pompoenpitten
 1 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verwarm 1/3e van de olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. aan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Laat niet verkleuren. Voeg de suiker en de tomatenblokjes toe en bak 3 min. zachtjes mee. Laat de tomatensaus afkoelen.

2

Sla de kipdijfilets plat tussen 2 vellen bakpapier. Dit kan het beste met een zware steel- of koekenpan. Kipfilets te groot? Snijd dan doormidden. Zet 3 kommetjes klaar. Vul 1 kommetje met bloem, 1 met het ei en 1 met paneermeel gemengd met Parmezaanse kaas, salie en tijm.

3

Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal de kip eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel-kaasmengsel.

4

Bak de kip in een koekenpan op middelhoog vuur in 2/3e van de olijfolie in ongeveer 4 min. per kant goudbruin.

5

Leg de kip in een ovenschaal en schep op ieder stuk kip 2 el tomatensaus. Leg hierop 2 plakken mozzarella. Plaats de ovenschaal 15 min. in de oven.

6

Maak ondertussen de salade door de wortels en courgette in plakken te snijden en te grillen in een grillpan. Haal uit de pan en meng samen met de waterkers en pompoenpitten. Maak af met extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout.

7

Haal de kip uit de oven en serveer met de salade van gegrilde groenten en de overige tomatensaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 6 el olijfolie
 2 tl suiker
 390 gr tomatenblokjes
 4 kipdijfilets
 6 el bloem
 1 ei, losgeklopt
 6 el paneermeel
 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 ½ tl gedroogde salie
 ½ tl gedroogde tijm
 Peper en zout
 1 bol mozzarella, in plakjes
 2 wortels
 ½ courgette
 75 gr waterkers
 40 gr pompoenpitten
 1 el extra vierge olijfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verwarm 1/3e van de olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. aan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Laat niet verkleuren. Voeg de suiker en de tomatenblokjes toe en bak 3 min. zachtjes mee. Laat de tomatensaus afkoelen.

2

Sla de kipdijfilets plat tussen 2 vellen bakpapier. Dit kan het beste met een zware steel- of koekenpan. Kipfilets te groot? Snijd dan doormidden. Zet 3 kommetjes klaar. Vul 1 kommetje met bloem, 1 met het ei en 1 met paneermeel gemengd met Parmezaanse kaas, salie en tijm.

3

Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal de kip eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel-kaasmengsel.

4

Bak de kip in een koekenpan op middelhoog vuur in 2/3e van de olijfolie in ongeveer 4 min. per kant goudbruin.

5

Leg de kip in een ovenschaal en schep op ieder stuk kip 2 el tomatensaus. Leg hierop 2 plakken mozzarella. Plaats de ovenschaal 15 min. in de oven.

6

Maak ondertussen de salade door de wortels en courgette in plakken te snijden en te grillen in een grillpan. Haal uit de pan en meng samen met de waterkers en pompoenpitten. Maak af met extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout.

7

Haal de kip uit de oven en serveer met de salade van gegrilde groenten en de overige tomatensaus.

Kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten

Zin in nog een recept met lekkere groenten? Check deze pagina!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.