Aardappelen, gerookte zalm, waterkers; allen ingrediënten van deze heerlijke lauwwarme salade. Deze maaltijdsalade heeft even wat oventijd nodig, maar dan heb je ook een gerecht op tafel waar het hele gezin van kan smullen.
Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in een pan met water en laat ze vervolgens uitlekken. Zorg dat de aardappelen volledig droog zijn. Plet de aardappelen op een bakplaat en besprenkel deze met olie en rozemarijn. Leg op elke aardappel een klein blokje boter en kruid ze met een beetje peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en laat de aardappelen in 40 minuten knapperig en goudbruin bakken. Laat een beetje afkoelen.
Pers de knoflook uit boven de yoghurt en meng goed door met de crème fraîche. Verdeel het yoghurtmengsel over twee borden. Snijd de bieslook fijn en bewaar voor het garneren van de salade.
Verwijder de huid van de zalmmoot en snipper de vis in kleine flakes. Leg de aardappeltjes op het yoghurtmengsel en top af met de zalmsnippers, Parmezaanse kaas, bieslook, waterkers en tuinkers.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in een pan met water en laat ze vervolgens uitlekken. Zorg dat de aardappelen volledig droog zijn. Plet de aardappelen op een bakplaat en besprenkel deze met olie en rozemarijn. Leg op elke aardappel een klein blokje boter en kruid ze met een beetje peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en laat de aardappelen in 40 minuten knapperig en goudbruin bakken. Laat een beetje afkoelen.
Pers de knoflook uit boven de yoghurt en meng goed door met de crème fraîche. Verdeel het yoghurtmengsel over twee borden. Snijd de bieslook fijn en bewaar voor het garneren van de salade.
Verwijder de huid van de zalmmoot en snipper de vis in kleine flakes. Leg de aardappeltjes op het yoghurtmengsel en top af met de zalmsnippers, Parmezaanse kaas, bieslook, waterkers en tuinkers.
Ingredienten zijn niet meer te lezen door de foto die er overheen staat. Jammer, ziet er goed uit!
Hi Shirley,
Wat jammer dat de ingrediënten niet goed leesbaar zijn. Welk apparaat gebruik je? We optimaliseren de website graag voor alle apparaten zodat alles goed leesbaar is.
Ik hoor het graag!
Groetjes,
Jennifer
Lekker maar graag ook calorieën vermeldig
Hi Gerard,
Bedankt voor je feedback! Ik zal het doorgeven aan onze culinaire redactie.
Groetjes,
Jennifer
Veel te veel vet. Na het besprenkelen met olie nog op ieder aardappeltje een klontje boter!!
Hi Ellen,
Je kunt ervoor kiezen om het klontje boter weg te laten, deze is voor de kleur en de smaak. Andersom kan natuurlijk ook, de olie weglaten en alleen de boter gebruiken. Zo kun je het recept aanpassen naar eigen smaak 🙂
Groetjes,
Jennifer