Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Knapperige tortilla’s met kip, mais en kidneybonen

Knapperige tortilla’s met kip, mais en kidneybonen

De Mexicaanse keuken; wij zijn er dol op. De gerechten zijn overheerlijk en vaak helemaal niet moeilijk te maken. Deze knapperige tortilla’s zijn daar een goed voorbeeld van. De tortilla’s zijn bereid met een vulling van kip, mais en kidneybonen. Top de tortilla’s af met crème fraîche en chipotle saus en je hebt een heerlijke maaltijd!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1 rode peper
 1 teentje knoflook
 2 el plantaardige olie
 200 gr kipgehakt
 1 tl gedroogde oregano
 Peper en zout
 100 gr kaas
 100 gr mais
 125 gr kidneybonen
 8 tortilla's
 1 el olijfolie
 ½ limoen, in schijfjes
 4 el crème fraîche
 8 el chipotle saus

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 195°C. Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui, rode peper en knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is het kipgehakt toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Meng de kaas, mais en kidneybonen door het gehakt wanneer dit gaar is.

2

Leg 8 tortilla’s open op een bakplaat en vul ze voor de helft met het kipgehakt. Vouw de tortilla’s dicht en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie.

3

Bak de tortilla’s in het midden van de oven in 5 à 7 min goudbruin en krokant. Serveer de tortilla’s met een schijfje limoen, crème fraîche en chipotle saus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 1 rode peper
 1 teentje knoflook
 2 el plantaardige olie
 200 gr kipgehakt
 1 tl gedroogde oregano
 Peper en zout
 100 gr kaas
 100 gr mais
 125 gr kidneybonen
 8 tortilla's
 1 el olijfolie
 ½ limoen, in schijfjes
 4 el crème fraîche
 8 el chipotle saus

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 195°C. Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui, rode peper en knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is het kipgehakt toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Meng de kaas, mais en kidneybonen door het gehakt wanneer dit gaar is.

2

Leg 8 tortilla’s open op een bakplaat en vul ze voor de helft met het kipgehakt. Vouw de tortilla’s dicht en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie.

3

Bak de tortilla’s in het midden van de oven in 5 à 7 min goudbruin en krokant. Serveer de tortilla’s met een schijfje limoen, crème fraîche en chipotle saus.

Knapperige tortilla’s met kip
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Maison de la Villette Pinot Noir ’19: De wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven, waardoor het lichte en aantrekkelijke rode wijn is. Een mooie balans van rijp fruit en frisheid met een aantrekkelijk kruidige smaak.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.