Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus

koreaanse gehaktballetjes

Deze Koreaanse gehaktballetjes met een lichtpittige, zoete saus van perzik zijn perfect voor bij de borrel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in20 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 500 gr mager rundergehakt
 4 stengels lente ui, in dunne ringetjes
 50 gr panko broodkruim (of paneermeel)
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 1 ei
 3 el sriracha chili saus
 1 tl gemalen gember
 ½ tl zout
 ½ tl zwarte peper
 5 gr bieslook, fijngehakt
 100 gr Hero Landfruit perzik
 1 el sojasaus
Keukenbenodigdheden
 Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2

Meng het gehakt met ei, knoflook, sriracha, gember, lente ui, zout, peper en panko broodkruim.

3

Vorm kleine gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bak de gehaktballetjes 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

5

Meng ondertussen de perzikjam met de sojasaus en sriracha in een kom en schep hier de gehaktballetjes doorheen zodra ze klaar zijn, zodat alle gehaktballetjes bekleed zijn met een laagje saus.

6

Garneer met de bieslook en serveer met rijst en een frisse salade of als borrelhapje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr mager rundergehakt
 4 stengels lente ui, in dunne ringetjes
 50 gr panko broodkruim (of paneermeel)
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 1 ei
 3 el sriracha chili saus
 1 tl gemalen gember
 ½ tl zout
 ½ tl zwarte peper
 5 gr bieslook, fijngehakt
 100 gr Hero Landfruit perzik
 1 el sojasaus
Keukenbenodigdheden
 Bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2

Meng het gehakt met ei, knoflook, sriracha, gember, lente ui, zout, peper en panko broodkruim.

3

Vorm kleine gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bak de gehaktballetjes 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

5

Meng ondertussen de perzikjam met de sojasaus en sriracha in een kom en schep hier de gehaktballetjes doorheen zodra ze klaar zijn, zodat alle gehaktballetjes bekleed zijn met een laagje saus.

6

Garneer met de bieslook en serveer met rijst en een frisse salade of als borrelhapje.

Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus

Gehaktballetjes, maar dan net even anders dan normaal. Deze Koreaanse gehaktballetjes zijn makkelijk te maken en vallen bij iedereen in de smaak. Door de sriracha hebben ze lekker een beetje pit. De perzik zorgt voor een beetje zoet. Lekker om te serveren bij de borrel!

Tip: Geen Hero Landfruit perzik in huis? Vervang deze dan door de Hero Original jam abrikozen of Hero minder zoet Abrikozen.

Hartige gerechten een zoete twist geven, geeft gerechten een heerlijke smaak. Net zoals bij dit gerecht heeft onze heerlijke tarte tatin met rode ui en bosbessen een verrassende, zoete twist, die je zeker een keer moet proberen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.