Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Krabkoekjes met remouladesaus

Krabkoekjes met remouladesaus

Krabkoekjes: heb jij ze al wel eens geproefd? Deze zelfgemaakte krabkoekjes zijn heerlijk van smaak door de combinatie van verschillende kruiden. Serveer de krabkoekjes met remouladesaus en een kleurrijke salade en zet een heerlijke maaltijd op tafel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd1 uur 25 minuten

Ingrediënten krabkoekjes
 1 ei
 160 ml mayonaise
 1 el grove mosterd
 1 tl chilisaus
 ½ tl paprikapoeder
 2 bosuitjes
 5 takjes peterselie
 4 takjes bieslook
 500 gr surimi
 70 gr paneermeel
 Zout en peper
 ½ sjalot
 2 augurken
 3 el zonnebloemolie
Ingrediënten salade
 1 winterpeen
 1 komkommer
 40 gr rucola
 60 gr granaatappelpitjes
 1 limoen

Bereidingswijze krabkoekjes
1

Meng het ei met 60 ml mayonaise, mosterd, chilisaus en paprikapoeder en roer goed door elkaar. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak 2 takjes peterselie en de bieslook fijn en snijd de surimi grof. Voeg dit samen met het paneermeel toe aan het mayonaisemengsel en roer goed door. Kneed met de hand door en breng op smaak met zout en peper.

2

Kneed 8 balletjes van het surimimengsel, druk deze voorzichtig plat en leg op een bord. Dek af met huishoudfolie en plaats de krabkoekjes minimaal 1 uur in de koelkast.

3

Hak 3 takjes peterselie, het sjalotje en de augurken fijn. Meng deze met de overige mayonaise en breng op smaak met zout en peper.

4

Verwarm in een ruime koekenpan 3 el zonnebloemolie. Bak hierin de krabkoekjes in 8 à 10 min. gaar.

Bereidingswijze salade
5

Maak ondertussen een salade door linten te schaven van de winterpeen en komkommer. Meng met de rucola, granaatappelpitjes en het sap van een halve limoen en breng op smaak met een snufje peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.

6

Serveer de krabkoekjes met de salade, remouladesaus en een partje limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten krabkoekjes
 1 ei
 160 ml mayonaise
 1 el grove mosterd
 1 tl chilisaus
 ½ tl paprikapoeder
 2 bosuitjes
 5 takjes peterselie
 4 takjes bieslook
 500 gr surimi
 70 gr paneermeel
 Zout en peper
 ½ sjalot
 2 augurken
 3 el zonnebloemolie
Ingrediënten salade
 1 winterpeen
 1 komkommer
 40 gr rucola
 60 gr granaatappelpitjes
 1 limoen

Instructies

Bereidingswijze krabkoekjes
1

Meng het ei met 60 ml mayonaise, mosterd, chilisaus en paprikapoeder en roer goed door elkaar. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak 2 takjes peterselie en de bieslook fijn en snijd de surimi grof. Voeg dit samen met het paneermeel toe aan het mayonaisemengsel en roer goed door. Kneed met de hand door en breng op smaak met zout en peper.

2

Kneed 8 balletjes van het surimimengsel, druk deze voorzichtig plat en leg op een bord. Dek af met huishoudfolie en plaats de krabkoekjes minimaal 1 uur in de koelkast.

3

Hak 3 takjes peterselie, het sjalotje en de augurken fijn. Meng deze met de overige mayonaise en breng op smaak met zout en peper.

4

Verwarm in een ruime koekenpan 3 el zonnebloemolie. Bak hierin de krabkoekjes in 8 à 10 min. gaar.

Bereidingswijze salade
5

Maak ondertussen een salade door linten te schaven van de winterpeen en komkommer. Meng met de rucola, granaatappelpitjes en het sap van een halve limoen en breng op smaak met een snufje peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.

6

Serveer de krabkoekjes met de salade, remouladesaus en een partje limoen.

Krabkoekjes met remouladesaus
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Atlantis Albarino Rias Baixas: Albariño is de witte druif die de grensstreek van Galicië (Spanje) en Noord-Portugal domineert; heerlijk vol en fris, perfect bij schaal- en schelpdieren.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.