Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kruidentuintje met witte asperge en crème fraîche

Met dit recept maak je van een amuse een gezellig kruidentuintje. Het roggebrood dient als een smaakvolle tuinaarde en met een variatie van verse kruiden lijkt het net een echt tuintje! Ideaal voor een paas- of lentebrunch.

NiveauBeginner

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 5 plakken roggebrood
 10 witte asperges AA
 500 gr crème fraîche
 10 takjes diverse verse kruiden
Extra keukenbenodigdheden
 10 kleine terracotta potjes
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Schil de asperges zorgvuldig. Breng de asperges in water aan de kook. Laat 4 min. doorkoken, haal de pan van het vuur en laat ongeveer 4 min. nagaren in het water.

2

Maal het roggebrood in een keukenmachine tot fijne korrels. Snijd de asperges ieder in 3 schuine stukken. Houd hierbij de topjes van de asperges intact.

3

Schep de crème fraîche in het terracotta potje tot ongeveer 1,5 cm onder de rand. Steek de gesneden stukjes asperge in de crème fraîche en dek het geheel af met verkruimeld roggebrood.

4

Garneer het kruidentuintje met wat takjes kruiden naar keuze.

Ingrediënten

Ingrediënten
 5 plakken roggebrood
 10 witte asperges AA
 500 gr crème fraîche
 10 takjes diverse verse kruiden
Extra keukenbenodigdheden
 10 kleine terracotta potjes
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de asperges zorgvuldig. Breng de asperges in water aan de kook. Laat 4 min. doorkoken, haal de pan van het vuur en laat ongeveer 4 min. nagaren in het water.

2

Maal het roggebrood in een keukenmachine tot fijne korrels. Snijd de asperges ieder in 3 schuine stukken. Houd hierbij de topjes van de asperges intact.

3

Schep de crème fraîche in het terracotta potje tot ongeveer 1,5 cm onder de rand. Steek de gesneden stukjes asperge in de crème fraîche en dek het geheel af met verkruimeld roggebrood.

4

Garneer het kruidentuintje met wat takjes kruiden naar keuze.

Kruidentuintje met witte asperges en crème fraîche

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.