Kruidige Nasi Van Bloemkoolrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidige nasi van bloemkoolrijst

Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist op de klassieke bereiding en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De eitjes zorgen voor de finishing touch!

Nasi bereid je gemakkelijk voor in de handige Tefal Excellence Wokpan van Blokker. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag met een krasvastheid die metalen spatels aan kan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten droge sambal
Ingrediënten

Kruidige nasi van bloemkoolrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een kom.
2
Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.
3
Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.
4
Bak de eieren als spiegeleieren en serveer bovenop de nasi.

Tip: geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Riesling is een wijn die goed past bij gerechten met pit, zoals deze kruidige nasi. De Riesling Grand Cru van Ollwiller Vieil Armand Alsace is een heldere, citroengele wijn. Tonen van pittige citroen, limoen, peer en lentebloesem voeren de boventoon. Smaken die mooi zijn in combinatie met de kruidigheid van deze nasi!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

J
Jill van Eatertainment 7 okt 2023
Hi Marre, Jammer om te horen dat de nasi niet naar smaak was! We hebben eventueel nog andere recepten voor nasi op Eatertainment staan. Hopelijk vallen die meer in de smaak! Een heel fijn weekend! Groetjes Jill
M
Marre 6 okt 2023
Hele pan met deze nasi weg moeten gooien. Veels, en veels te pittig! Uiteindelijk chinees afgehaald..
A
Annie 13 jul 2023
Kruidig leek mij lekker maar voor ons was dit veel te pittig. Kloppen de hoeveelheden van de kruiden? Groet, Annie
L
Lotte van Eatertainment 14 jul 2023
Hoi Annie, Wat jammer om te horen! Het klopt wel inderdaad, de zelfgemaakte sambal is aan de pittige kant. Dit kun je natuurlijk altijd aanpassen naar eigen smaak en de chilivlokken bijvoorbeeld halveren. Groet, Lotte
K
kim 11 jul 2021
Werkt dit recept alleen met verstegen zout of kun je ook gewone zout gebruiken?
B
Belinda van Eatertainment 12 jul 2021
Hi Kim, Je kan zout naar keuze gebruiken. Eet smakelijk! Groet, Belinda

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via