Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

MAGGI Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

De paddenstoelensoep is een echte herfsttopper. Bereid met kastanjechampignons, oesterzwammen, slagroom en kruiden en geserveerd met geurig knoflookbrood. Deze heerlijke soep is er echt eentje om te onthouden!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 5 teentjes knoflook
 1 prei
 5 takjes tijm
 400 gr kastanjechampignons
 25 gr boter (om te bakken)
 750 ml groentebouillon van MAGGI Groentebouillon met Natuurlijke Ingrediënten
 1 vers stokbrood
 150 gr zachte boter
 15 gr bladpeterselie
 Peper en zout
 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 150 gr oesterzwammen
 1 el olijfolie
 200 ml slagroom

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snipper de ui, hak 1 teentje knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.

2

Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de kastanjechampignons in kleine blokjes.

3

Smelt 25 g boter en fruit hierin de ui, knoflook, prei en tijmblaadjes voor ongeveer 5 min. aan. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze nog 2 min. mee.

4

Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min. sudderen op laag vuur.

5

Maak intussen het knoflookbrood. Snijd het stokbrood in dikke schuine plakken. Hak de overige knoflookteentjes en peterselie fijn. Houd een kleine hoeveelheid peterselie achter ter garnering van de soep. Mix de boter met knoflook en de bladpeterselie en breng op smaak met peper en zout.

6

Besmeer de sneetjes stokbrood met knoflookboter en maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 tot 10 min. totdat het brood knapperig is en de kaas is gesmolten.

7

Scheur de oesterzwammen in repen en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie gedurende 5 tot 10 min. Breng op smaak met peper en zout.

8

Pureer de soep fijn en roer als laatste de slagroom erdoorheen. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met gebakken oesterzwammen en peterselie. Serveer met het knoflookbrood.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 5 teentjes knoflook
 1 prei
 5 takjes tijm
 400 gr kastanjechampignons
 25 gr boter (om te bakken)
 750 ml groentebouillon van MAGGI Groentebouillon met Natuurlijke Ingrediënten
 1 vers stokbrood
 150 gr zachte boter
 15 gr bladpeterselie
 Peper en zout
 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 150 gr oesterzwammen
 1 el olijfolie
 200 ml slagroom

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snipper de ui, hak 1 teentje knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.

2

Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de kastanjechampignons in kleine blokjes.

3

Smelt 25 g boter en fruit hierin de ui, knoflook, prei en tijmblaadjes voor ongeveer 5 min. aan. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze nog 2 min. mee.

4

Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min. sudderen op laag vuur.

5

Maak intussen het knoflookbrood. Snijd het stokbrood in dikke schuine plakken. Hak de overige knoflookteentjes en peterselie fijn. Houd een kleine hoeveelheid peterselie achter ter garnering van de soep. Mix de boter met knoflook en de bladpeterselie en breng op smaak met peper en zout.

6

Besmeer de sneetjes stokbrood met knoflookboter en maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 tot 10 min. totdat het brood knapperig is en de kaas is gesmolten.

7

Scheur de oesterzwammen in repen en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie gedurende 5 tot 10 min. Breng op smaak met peper en zout.

8

Pureer de soep fijn en roer als laatste de slagroom erdoorheen. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met gebakken oesterzwammen en peterselie. Serveer met het knoflookbrood.

MAGGI Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

Bekijk ook eens dit recept: Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.