Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pangasius met zoete aardappelfrites

zoete aardappelfrites

Pangasius is een bekende en geliefde vis in Nederland. Niet door zijn uitgesproken smaak, maar juist door de veelzijdigheid van dit visje. Door de pangasiusfilets in een plak Coburgerham te wikkelen, zorg je voor extra smaak. De hummus met citroen zorgt daarnaast voor een frisse tegenhanger voor het zoute van de ham. Serveer de pangasius met zoete aardappelfrites en je hebt een heerlijke maaltijd!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 400 gr zoete aardappelfrites
 2 pangasiusfilets
 6 plakjes Coburgerham
 200 gr hummus
 Sap en rasp van 1 citroen
 5 gr koriander, fijngehakt
 1 komkommer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de helft van de peterselie met 2 el olijfolie, peper en zout en meng hier de zoete aardappelfrites doorheen. Leg de frites op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

2

Snijd iedere pangasiusfilet in drie stukken, bestrooi ze met peper en zout en wikkel ieder stuk in een plak Coburgerham. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets 1 minuut per kant. Leg de vis de laatste 10 minuten op de frites in de oven.

3

Meng de hummus met citroenrasp, citroensap, de rest van de peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en serveer deze als salade bij de zoete aardappelfrites, pangasiusfilets en hummus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 400 gr zoete aardappelfrites
 2 pangasiusfilets
 6 plakjes Coburgerham
 200 gr hummus
 Sap en rasp van 1 citroen
 5 gr koriander, fijngehakt
 1 komkommer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de helft van de peterselie met 2 el olijfolie, peper en zout en meng hier de zoete aardappelfrites doorheen. Leg de frites op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

2

Snijd iedere pangasiusfilet in drie stukken, bestrooi ze met peper en zout en wikkel ieder stuk in een plak Coburgerham. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets 1 minuut per kant. Leg de vis de laatste 10 minuten op de frites in de oven.

3

Meng de hummus met citroenrasp, citroensap, de rest van de peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en serveer deze als salade bij de zoete aardappelfrites, pangasiusfilets en hummus.

Pangasius met zoete aardappelfrites

Pangasiusfilet, ook wel panga genoemd, vind je in het koelschap en in het vriesschap van de supermarkt. Deze witvis is neutraal van smaak, wat hem ideaal maakt voor een gerecht als deze. Ham en hummus zijn lekkere smaakmakers in het gerecht.

Tip: in plaats van zoete aardappelfrites, kun je ook pastinaakfrites of een andere fritessoort gebruiken! Probeer bijvoorbeerd eens ons recept van de groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes!

Zo bak je krokante zoete aardappelfriet
Wil het jou maar niet lukken de zoete aardappelfrietjes knapperig te krijgen? Dit kan soms wel een uitdaging zijn. Maar met deze 3 tips is dat verleden tijd!  

1. Week je frietjes: door de frietjes een half uurtje in water te weken, zullen ze een stuk knapperiger worden. Droog ze wel goed af, want anders worden ze niet krokant!  

2. Verdeel de frietjes goed over de bakplaat zodat ze niet op elkaar liggen.  

3. Bestrooi de frietjes pas met zout na het bakken.  

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.