Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta kip met rode pesto en ricotta

Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in de plaats van de groene klassieker? Deze variant van zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusilli. Voor de Italiaanse beleving heerlijk met een glas Birra Morretti.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr Grand’Italia Mini Fusilli Tradizionali
 2 el Galbani Ricotta
 2 el Galbani Parmigiano Reggiano Kaas (geraspt)
 1 citroen
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 100 gr gerookte kip
 90 gr verse spinazie
 1 el olijfolie
 2 el Grand’Italia Pesto Rosso + extra ter garnering

Bereidingswijze
1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de ricotta met 1 el Parmiggiano Reggiano. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil en pers de helft van de citroen uit. Meng de rasp en het sap door het ricottamengsel.

2

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en snijd elk plakje in de lengte door.

3

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui en knoflook. Voeg vervolgens de gerookte kip, spinazie en het ricottamengsel toe en roer door. Voeg de pasta en rode pesto toe en roer nogmaals goed door.

4

Verdeel de pasta over 2 borden en garneer met wat extra rode pesto en 1 el Parmiggiano Reggiano.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr Grand’Italia Mini Fusilli Tradizionali
 2 el Galbani Ricotta
 2 el Galbani Parmigiano Reggiano Kaas (geraspt)
 1 citroen
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 100 gr gerookte kip
 90 gr verse spinazie
 1 el olijfolie
 2 el Grand’Italia Pesto Rosso + extra ter garnering

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de ricotta met 1 el Parmiggiano Reggiano. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil en pers de helft van de citroen uit. Meng de rasp en het sap door het ricottamengsel.

2

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en snijd elk plakje in de lengte door.

3

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui en knoflook. Voeg vervolgens de gerookte kip, spinazie en het ricottamengsel toe en roer door. Voeg de pasta en rode pesto toe en roer nogmaals goed door.

4

Verdeel de pasta over 2 borden en garneer met wat extra rode pesto en 1 el Parmiggiano Reggiano.

Pasta kip met rode pesto en ricotta

Benieuwd naar een andere variatie op de pasta pesto? Klik dan hier voor inspiratie.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.