Pintxo Met Avocado En Feta
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pintxo met avocado en feta

Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variëren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pintxo met avocado en feta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
2
Snipper de sjalot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verbrokkel de feta.
3
Prak in een mengkom de avocado, sjalot, citroensap en -rasp en chilivlokken tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
4
Besmeer de stokbroodjes met de avocadopuree. Leg er wat sla op en bestrooi met de feta.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?