Pintxo met avocado en feta

Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variëren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 Stevig spelt brood, ongesneden
 Stevig rogge brood, ongesneden
 15 ml olijfolie
 ½ sjalot
 ½ citroen
 1 avocado
 60 gr feta
 ½ tl chilivlokken
 Peper en zout
 40 gr rucola slamelange
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Rasp
 Mengkom

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.

2

Snipper de sjalot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verbrokkel de feta.

3

Prak in een mengkom de avocado, sjalot, citroensap en -rasp en chilivlokken tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besmeer de stokbroodjes met de avocadopuree. Leg er wat sla op en bestrooi met de feta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Stevig spelt brood, ongesneden
 Stevig rogge brood, ongesneden
 15 ml olijfolie
 ½ sjalot
 ½ citroen
 1 avocado
 60 gr feta
 ½ tl chilivlokken
 Peper en zout
 40 gr rucola slamelange
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Rasp
 Mengkom

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.

2

Snipper de sjalot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verbrokkel de feta.

3

Prak in een mengkom de avocado, sjalot, citroensap en -rasp en chilivlokken tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besmeer de stokbroodjes met de avocadopuree. Leg er wat sla op en bestrooi met de feta.

Pintxo met avocado en feta

Benieuwd naar onze andere pintxos recepten? Bekijk hier onze pintxo met serranoham en walnootpesto en hier de pintxo met gebakken mozzarella!

pintxos

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.