Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variรซren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!
Verwarm de oven voor op 180โ. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
Snipper de sjalot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verbrokkel de feta.
Prak in een mengkom de avocado, sjalot, citroensap en -rasp en chilivlokken tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de stokbroodjes met de avocadopuree. Leg er wat sla op en bestrooi met de feta.
Ingrediรซnten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180โ. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
Snipper de sjalot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verbrokkel de feta.
Prak in een mengkom de avocado, sjalot, citroensap en -rasp en chilivlokken tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de stokbroodjes met de avocadopuree. Leg er wat sla op en bestrooi met de feta.
Benieuwd naar onze andere pintxos recepten? Bekijk hier onze pintxo met serranoham en walnootpesto en hier de pintxo met gebakken mozzarella!

Laat een reactie achter