Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pompoenpizza met abrikozenjam

hero pompoenpizza recept

Heerlijk als lunchgerecht of als avondmaaltijd met een groene salade zijn deze pizza’s met pompoen en een verrassende twist van abrikozenjam. Door abrikozenjam te gebruiken, haal je de zoete pompoen nog meer naar boven. Een perfecte combinatie ook met de gorgonzola, deze pompoenpizza is er zeker eentje om te proberen!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 groentepizzabodems, bijvoorbeeld Magioni pizzabodem supergreen
 400 gr pompoen, in kleine plakjes
 2 el Hero Minder Zoet abrikozenjam
 2 takjes tijm, blaadjes losgerist
 1 grote rode ui, in dunne ringen
 150 gr gorgonzola, in stukjes
 25 gr rucola
 34 el cremaceto balsamico
 1 el olijfolie
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
1

Meng 2 el Hero Minder Zoet abrikozenjam met 2 el olijfolie, peper en zout en schep hier de pompoenplakjes door.

2

Verspreid de pompoen over een met bakpapier bekleed bakblik en bak 15-20 in de oven op 180 graden.

3

Verdeel de pompoen over de twee pizzabodems, leg de uien, tijmblaadjes en gorgonzola er bovenop en bak de pizza’s 10-12 minuten in de oven op 220 graden tot de gorgonzola gesmolten is en goudbruin kleurt.

4

Besprenkel de pizza’s met de cremaceto balsamico en leg op iedere pizza een handje rucola.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 groentepizzabodems, bijvoorbeeld Magioni pizzabodem supergreen
 400 gr pompoen, in kleine plakjes
 2 el Hero Minder Zoet abrikozenjam
 2 takjes tijm, blaadjes losgerist
 1 grote rode ui, in dunne ringen
 150 gr gorgonzola, in stukjes
 25 gr rucola
 34 el cremaceto balsamico
 1 el olijfolie
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng 2 el Hero Minder Zoet abrikozenjam met 2 el olijfolie, peper en zout en schep hier de pompoenplakjes door.

2

Verspreid de pompoen over een met bakpapier bekleed bakblik en bak 15-20 in de oven op 180 graden.

3

Verdeel de pompoen over de twee pizzabodems, leg de uien, tijmblaadjes en gorgonzola er bovenop en bak de pizza’s 10-12 minuten in de oven op 220 graden tot de gorgonzola gesmolten is en goudbruin kleurt.

4

Besprenkel de pizza’s met de cremaceto balsamico en leg op iedere pizza een handje rucola.

Pompoenpizza met abrikozenjam

Tip: maak de rucola aan met een klein beetje extra vergine olijfolie, peper en zout.

Voor pizza kun je ons altijd wakker maken! Ben jij ook fan van pizza? Dan moet je onze zelfgemaakte tortizza absoluut een keer hebben geprobeerd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.