In samenwerking met:
Geroosterde Knolselderij
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde knolselderij met paddenstoelen

Deze geroosterde knolselderij met paddenstoelen, een zelfgemaakte camembertsaus en frisse granaatappelpitjes is hét bewijs dat je helemaal geen vlees nodig hebt tijdens een kerstdiner. Een heerlijk bijgerecht dat ook nog eens makkelijk is om te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde knolselderij met paddenstoelen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de knolselderij en snijd deze in plakken van 2 cm. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn.
2
Snijd de kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen grof. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier ½ van de olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Zet 20 min. in de oven.
3
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie, voeg de gesneden ui, knoflook en paddenstoelen met ½ van de rozemarijn toe en bak 5 min. Voeg de boerenkool toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een pan met de slagroom en smelt hier al roerend de camembert in. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de gebakken paddenstoelen over de geroosterde knolselderij en schep de camembertsaus erover. Garneer met de overige rozemarijn en de granaatappelpitjes.

Tip: verdeel de rest van de granaatappelpitjes over een salade. 

Lekkere recepten met knolselderij

Knolselderij is een groente met een aardse en licht nootachtige smaak en is een veelzijdig ingrediënt dat in veel gerechten de show steelt. Of je nu kiest voor roosteren, pureren, bakken of rauw verwerken, knolselderij biedt talloze mogelijkheden om je maaltijden te verrijken. Knolselderij wordt vaak gebruikt als basis in soep recepten en stoofpotje recepten. Een klassieker is knolselderijsoep, waarin de romige structuur en zachte smaak van de groente perfect tot hun recht komt. Ook in erwtensoep speelt knolselderij de hoofdrol, waar het zorgt voor extra smaak.

Wil je iets anders? Maak knolselderijpuree als alternatief voor aardappelpuree. Door de knolselderij te koken en te pureren met een beetje boter en room, krijg je een licht en zijdezacht bijgerecht dat heerlijk combineert met vleesgerechten. Of wat dacht je van een smaakvol stamppot recept met knolselderij? Deze knolselderij-prei stamppot met pangasiusfilet is bijvoorbeeld heel lekker! Voor een crunchy twist kan je knolselderij in dunne plakjes snijden en gebruiken als basis voor een knolselderijsalade. Met een frisse dressing en knapperige appel krijgt deze salade een verrassende smaak. Wist je dat je van knolselderij ook risotto kan maken? Hierdoor creëer je in een handomdraai een koolhydraatarm recept. Voeg daar walnoten en oude kaas aan toe en je hebt een heerlijke risotto van knolselderij!

Knolselderij komt het beste tot zijn recht bij langzame bereidingen zoals roosteren in de oven. Snijd de knol in blokjes, voeg olijfolie en kruiden toe en rooster tot de stukjes goudbruin en karamelliseren. Deze geroosterde knolselderij is een perfecte toevoeging aan een winterse maaltijd. Ook bakken is een goede optie: knolselderij frietjes zijn een gezonder alternatief voor traditionele aardappelfrietjes. Frituur of bak ze in de oven met een beetje olie en je hebt een krokante, smaakvolle snack.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via