Deze geroosterde knolselderij met paddenstoelen, een zelfgemaakte camembertsaus en frisse granaatappelpitjes is hét bewijs dat je helemaal geen vlees nodig hebt tijdens een kerstdiner. Een heerlijk bijgerecht dat ook nog eens makkelijk is om te maken.
Tip: verdeel de rest van de granaatappelpitjes over een salade.
Knolselderij is een groente met een aardse en licht nootachtige smaak en is een veelzijdig ingrediënt dat in veel gerechten de show steelt. Of je nu kiest voor roosteren, pureren, bakken of rauw verwerken, knolselderij biedt talloze mogelijkheden om je maaltijden te verrijken. Knolselderij wordt vaak gebruikt als basis in soep recepten en stoofpotje recepten. Een klassieker is knolselderijsoep, waarin de romige structuur en zachte smaak van de groente perfect tot hun recht komt. Ook in erwtensoep speelt knolselderij de hoofdrol, waar het zorgt voor extra smaak.
Wil je iets anders? Maak knolselderijpuree als alternatief voor aardappelpuree. Door de knolselderij te koken en te pureren met een beetje boter en room, krijg je een licht en zijdezacht bijgerecht dat heerlijk combineert met vleesgerechten. Of wat dacht je van een smaakvol stamppot recept met knolselderij? Deze knolselderij-prei stamppot met pangasiusfilet is bijvoorbeeld heel lekker! Voor een crunchy twist kan je knolselderij in dunne plakjes snijden en gebruiken als basis voor een knolselderijsalade. Met een frisse dressing en knapperige appel krijgt deze salade een verrassende smaak. Wist je dat je van knolselderij ook risotto kan maken? Hierdoor creëer je in een handomdraai een koolhydraatarm recept. Voeg daar walnoten en oude kaas aan toe en je hebt een heerlijke risotto van knolselderij!
Knolselderij komt het beste tot zijn recht bij langzame bereidingen zoals roosteren in de oven. Snijd de knol in blokjes, voeg olijfolie en kruiden toe en rooster tot de stukjes goudbruin en karamelliseren. Deze geroosterde knolselderij is een perfecte toevoeging aan een winterse maaltijd. Ook bakken is een goede optie: knolselderij frietjes zijn een gezonder alternatief voor traditionele aardappelfrietjes. Frituur of bak ze in de oven met een beetje olie en je hebt een krokante, smaakvolle snack.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment