Gevuld Stokbrood Caprese
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gevuld stokbrood caprese

Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood Caprese. Een zelfgemaakte variant op kant-en-klaar kruidenstokbrood. Tijdens een avond gourmetten mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gevuld stokbrood caprese

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 10 tot 12 inkepingen in het stokbrood. Snijd als het ware plakjes van het brood, maar snijd net niet helemaal door.
2
Halveer de mozzarella en snijd in dunne plakjes. Halveer de tomaten en snijd in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
3
Smeer de inkepingen van het stokbrood in met pesto. Steek vervolgens in iedere inkeping een plakje mozzarella, een plakje tomaat en een blaadje basilicum.
4
Bak het brood in 10 tot 12 min. goudbruin.

Tip: geef je eigen draai aan het recept en vul de stokbrood met jouw favoriete ingrediënten! Maak bijvoorbeeld een pizzavariant of tuna melt en tover met een paar ingrediënten een verrassend stokbroodje op tafel.

Uit de Italiaanse keuken

De combinatie tomaat, mozzarella en basilicum staat bekend als Caprese, een traditioneel koud voorgerecht uit Italië. De herkomst en naam komen van het beroemde eiland Capri. Daarnaast staat Caprese met de rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum symbool voor de Italiaanse vlag en keuken.

Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een salade caprese. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken en leg ze om-en-om op een bord. Strooi er wat basilicumblaadjes overheen en dresseer met olijfolie en zwarte peper naar wens.

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc
Wijntip van Yves

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc

De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.

Wat is caprese precies?

Caprese is een traditioneel voorgerecht afkomstig uit Italië. Het bestaat uit plakken gesneden tomaat en mozzarella. Vervolgens wordt het ook nog belegd met groene basilicum. Een leuk weetje: met deze kleuren staat het symbool voor de Italiaanse vlag.

Welke tomaat heb je voor caprese nodig?

Bij voorkeur worden de smakelijke Coeur de Boeuf tomaten geadviseerd bij caprese. Deze tomaatsoort lijkt een beetje op de vleestomaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via