groene lasagne
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Groene lasagne met wilde zalm

Deze lasagne heeft zijn groene kleur te danken aan de spinazie en dille. Je kunt dit nog verder doorvoeren door groene lasagnebladeren te kiezen. De spinazie gaat perfect samen met de zalm en zelfgemaakte bechamelsaus. Een heerlijk romig gerecht, waarbij de oven het grootste deel van het werk doet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept groene lasagne met wilde zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de zalm in de verpakking in een bakje water op kamertemperatuur. Halveer de prei over de lengte en snijd in halve ringen. Was de prei na het snijden.
2
Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan op laag vuur. Roer de bloem door de boter tot er korreltjes ontstaan. Voeg de visbouillon al roerend met een garde toe en breng aan de kook. Roer dit regelmatig door met de garde, door het verwarmen zal de bloem ervoor zorgen dat de saus gaat binden.
3
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de resterende boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de prei toe en laat dit 3 min. mee bakken.
4
Was ondertussen de spinazie en voeg deze in delen toe aan de pan. Laat het geheel nog ongeveer 5 min. stoven, zodat bijna al het vocht is verdampt. Roer de kruidenroomkaas door de spinazie en prei. Snijd de takjes dille fijn en meng dit door het geheel.
5
Schenk een kwart van de saus in een ovenschaal. Bedek met lasagnebladeren. Schep 1/3 van het spinazie-prei mengsel op de bladeren. Bedek weer met een aantal lasagnebladeren, een kwart van de saus en 1/3 van het spinazie-prei mengsel. Pluk de zalm in stukken en leg deze op de spinazie. Maak de laatste laag met een aantal lasagnebladeren, ¼ van de saus en het resterende spinazie-prei mengsel. Schenk de resterende saus over de lasagne.
6
Bak de lasagne 35 tot 40 min. tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Wat is het verschil tussen wilde zalm en gewone zalm?

Het belangrijkste verschil tussen wilde zalm en gewone zalm, ook bekend als gekweekte zalm, is hun leefomgeving en voeding. Wilde zalm wordt in het wild gevangen, terwijl gekweekte zalm wordt geteeld in viskwekerijen. Dit kan invloed hebben op de smaak, textuur en voedingsprofielen van de vis.

Waar komt de wilde zalm vandaan?

Wilde zalm komt oorspronkelijk uit de oceanen en rivieren van Noord-Amerika en Azië. Belangrijke bronnen van wilde zalm zijn onder andere de Stille Oceaan (voornamelijk Alaska) en de Atlantische Oceaan (met name de rivieren in Noord-Amerika en Europa).

Andere lasagnes

Wil je meer lasagnes proberen? Lasagne kun je met van alles bereiden! Kies voor vis zoals in dit recept, of ga voor vegetarisch of voor een lasagne met vlees. Ontdek alle lasagne recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via