Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Hartige cake met halloumi en olijven

Een cake, maar dan anders! Deze cake is namelijk gevuld met hartige ingrediënten: de halloumi, olijven en zongedroogde tomaten zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaal als tussendoortje en bovendien ook heel handig om mee op pad te nemen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige cake met halloumi en olijven

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een ingevet cakeblik van 25 cm met bakpapier.
2
Snijd 2/3e van de halloumi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm, de groene en zwarte olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in blokjes. Rasp de overige halloumi fijn en hak de oregano fijn.
3
Zeef het bakmeel boven een kom en mix met de eieren, melk en olijfolie. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes, blokjes halloumi, olijven, oregano en Provençaalse kruiden toe.
4
Giet het beslag in de cakevorm en top af met de geraspte halloumi, dukkah kruiden en sesamzaadjes.
5
Bak de hartige cake in 55 min. gaar onderin de oven. Laat afkoelen en serveer in plakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Ei
  • Noten
  • Gluten
  • Mosterd
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?