Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
1
Snipper de witte ui, knoflook en de sjalotten fijn. Fruit in een sauspannetje de knoflook en sjalotten aan in 1 el boter. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en bak deze mee. Voeg de vleesfond en rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken tot de helft nog over is.
2
Kook de aardappels en de witte uien in een pan in 15 minuten gaar. Dep de entrecote droog en kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el roomboter en laat de entrecote in 2 minuten rondt om dicht schroeien. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
3
Stamp de aardappelen en de witte uien. Verwarm de melk met 285 gr appelmoes eventjes en voeg toe aan de stamppot, meng de stamppot goed door. Haal de ingekookte saus van het vuur en mix met een garde blokje voor blokje 75 gr ijskoude boter door de saus tot de gewenste dikte.
4
Schep de hete bliksem in een schaal en verdeel de overgebleven appelmoes met stukjes eroverheen. Snijd de entrecote in plakjes en leg op hete bliksem. Schenk de rode wijnsaus over het vlees. Tip! Hou je van veel saus? Verdubbel dan hoeveelheden voor de rode wijn, het vleesfond en de boter.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

    Vind je dit leuk?

    Reacties

    Frank
    Jennifer van Eatertainment

    Geef een reactie

    Over dit recept

    Gerecht
    Hoofdgerechten
    Cuisine
    Hollands
    Diëten
    Vegetarisch
    Vrij van vlees
    Vrij van vis
    Vegan
    Soort
    Stamppot

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via