Klassieke Kippensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Klassieke kippensoep

Hoe lang geleden heb jij een échte kippensoep op tafel gezet? Zo’n heerlijke, ouderwetse soep met kippenvlees en vermicelli, precies zoals oma hem vroeger maakte? Tijd om deze klassieke kippensoep te maken! Zet een soeppan op het vuur, laat het lekker pruttelen en ruik de heerlijke geur van verse kippensoep door heel het huis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept klassieke kippensoep

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Halveer de prei en snijd in grove stukken. Spoel eventueel zand eraf. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken.
2
Breng het water samen met de kippenbouten, prei, wortel, ui, foelie, laurierblaadjes, takjes bladselderij, de helft van de takjes peterselie en het bouillonblokje aan de kook. Kneus de peperkorrels en voeg toe.
3
Laat de bouillon 45 min. trekken op laag vuur, net onder het kookpunt.
4
Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon door een fijne zeef.
5
Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het vlees van de botten in kleine stukjes.
6
Voeg de soepgroenten, vermicelli en het kippenvlees toe aan de bouillon en laat 8 min. doorkoken.
7
Pluk de blaadjes van de resterende takjes peterselie en hak fijn. Roer vlak voor serveren door de soep.

Tip: heb je bouillon over? Vries het in, zodat je het later weer kunt gebruiken!

Tip: van het gegaarde kippenvlees kun je ook een heerlijke maaltijdsalade maken. Lekker voor de lunch!

Waarom kan kippensoep goed zijn als je ziek bent?

Een warm kopje kippensoep is niet alleen lekker, maar is ook een wondermiddel tegen een verkoudheid of griepje. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat kippensoep de ontsteking van de bovenste luchtwegen kan verlichten, waardoor je minder last hebt van hoesten, een verstopte neus en andere verkoudheidskwaaltjes. Daarnaast ondersteunt het de hydratatie van je lichaam, waardoor je sneller opknapt van een flinke verkoudheid. Een goede reden om deze klassieke kippensoep te maken wanneer je ziek bent!

Hoe krijg je meer smaak aan kippensoep?

Wanneer je een kippensoep maakt, wil je natuurlijk een smaakvol soepje serveren. Maar hoe zorg je ervoor dat je kippensoep meer smaak krijgt? Het zit het vooral in de basis: wanneer de basis van je soep goed is, heb je vaak al een lekkere soep. Denk aan een gesnipperde ui, een aantal teentjes knoflook, groenten zoals wortel en prei en kruiden zoals laurierblad, bladselderij en peterselie. Verder laat je de kippenbouten trekken in de bouillon, wat ook veel smaak geeft aan de soep.

Wanneer je aan de slag gaat met kippensoep, is het belangrijk om de soep op laag vuur te houden. De soep mag namelijk niet koken, anders verliest het snel zijn smaak. Dat is natuurlijk harstikke zonde van je kippensoep!

Nog meer kippensoep recepten

Naast deze klassieke kippensoep heb je talloze varianten om uit te proberen. Van snelle soepen tot maaltijdsoepen, er is voor iedereen wel een recept te vinden. Wat dacht je van deze romige pastinaak-kippensoep, saoto soep met gegaarde kippenpoten of sinaasappel-mosterdsoep met bieslook en kip?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via