In samenwerking met:
Koffie Met Baileys En Speculaas 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Koffie met Baileys en speculaas

Deze koffie is een echt feestje! Je serveert ‘m met Baileys, slagroom, speculaas en mokkaboontjes. Een plaatje om te zien, maar natuurlijk nog leuker om er lekker van te genieten! Serveer in plaats van ‘normale’ koffie of als afsluiting van een heerlijk diner.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept koffie met baileys en speculaas

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Maak de koffie en verdeel samen met de Baileys over de mokken.
2
Spuit een toef slagroom in elke mok koffie, verkruimel de speculaasjes erover en garneer elke mok met mokkaboontjes.

Waar komt Baileys eigenlijk vandaan?

Baileys Irish Cream, vaak eenvoudigweg ‘Baileys’ genoemd, is een bekende likeur die oorspronkelijk uit Ierland komt. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1974 door de Ierse firma R. A. Bailey & Co., later bekend als Baileys Irish Cream Liqueur Limited.

Baileys staat bekend om zijn romige textuur en unieke combinatie van Ierse whiskey, room en andere smaakstoffen. Het recept van Baileys is een goed bewaard geheim, maar het bevat in ieder geval Ierse whiskey, Ierse room, suiker en een mix van andere ingrediënten.

De likeur werd al snel populair en groeide uit tot een wereldwijd bekend merk. Tegenwoordig wordt Baileys in meer dan 160 landen verkocht en is het een van de meest populaire likeuren ter wereld. Naast de originele Baileys Irish Cream zijn er ook verschillende varianten en smaakcombinaties beschikbaar, zoals Baileys Chocolate, Baileys Mint Chocolate, en andere seizoensgebonden smaken.

Hoewel Baileys zijn wortels heeft in Ierland, wordt het nu wereldwijd geproduceerd en gedistribueerd. De combinatie van Ierse whiskey met room heeft geleid tot een iconische likeur die wordt gewaardeerd om zijn rijke smaak en veelzijdigheid in het maken van cocktails en desserts.

Meer recepten met Baileys

Ben je helemaal verzot op de heerlijke smaak van Baileys? Met Baileys kan je zo veel meer dan drinken in of bij de koffie! Maak dan ook eens dit heerlijke Baileys shot met Ferrero Rocher (leuk voor de feestdagen!) om te proosten op een prachtige avond of serveer deze Baileys sinaasappel oliebollen tijdens Oud & Nieuw. Net even wat anders dan de standaard oliebollen!

De lekkerste recepten

Ben je nog op zoek naar een gebakje voor bij de koffie of een toetje voor na het diner? Ontdek de lekkerste recepten en kies jou favoriete recept!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via