Mosterdsoep met spek
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mosterdsoep met spek

Mosterdsoep is een echte klassieker! Heerlijk als tussendoortje, lunch of voorgerecht. In deze soep is gekozen voor grove Groninger mosterd, een mooie combinatie met spek. Door de aardappel kan de soep ook als volwaardige maaltijd worden gegeten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mosterdsoep met spek

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook en prei aan.
2
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de pan met prei. Voeg ook de aardappelblokjes toe en laat 15 min koken.
3
Bak ondertussen het spek krokant in een koekenpan zonder olie, laat uitlekken op keukenpapier en snijd in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn.
4
Voeg de mosterd toe aan de soep en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
5
Schep de soep in kommen en garneer met het spek en de bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via