Panzanella Salade Met Zelfgemaakte Vinaigrette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette

Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met deze olijfolie van goede kwaliteit.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Recept panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Halveer de cherrytomaten en snijd de Romatomaten in parten.
3
Snijd dikke plakken van het desembrood en snijd in blokjes van ongeveer 2,5 cm x 2,5 cm. Meng deze met de helft van de olijfolie en hussel dit door elkaar met je handen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het brood erover. Bak gedurende 12 min. af in de oven. Laat vervolgens afkoelen.
5
Pers de knoflook en verwarm dit 2 min. samen met de andere helft olijfolie op laag vuur zodat de scherpte eraf gaat. Laat vervolgens afkoelen.
6
Bereid de vinaigrette door de witte wijnazijn te mengen met de knoflookolijfolie en honing.
7
Scheur de mozzarella in grove stukken en voeg alle ingrediënten samen in een kom met de vinaigrette. Laat de salade even staan voordat je deze serveert, zodat het brood alle smaken kan opnemen. Top de salade af met verse basilicum en peper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via