In samenwerking met:
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Pompoen-borrelplaattaart met Beemster Pumpkin Spice

Op zoek naar een origineel borrelhapje voor in de herfst? Wij hebben de perfecte optie voor je. Deze pompoen-borrelplaattaart met Beemster Pumpkin Spice is ideaal om gezellig te delen met een groepje vrienden of familie. En ook nog eens heel makkelijk te maken. De combinatie van verse pompoen en kaas met pumpkin spice mix, met onder andere kaneel, nootmuskaat, kardemom en gember, brengen meteen het echte herfstgevoel naar boven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Pompoen-borrelplaattaart met Beemster Pumpkin Spice

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pompoenblokjes in 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak met een vork fijn en meng met de mascarpone, peper en zout naar smaak.
2
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het pompoenmengsel. Laat 1 cm van de randen vrij. Rasp de kaas en verdeel 100 gr over de pompoenspread. Pluk de blaadjes van de salie en verdeel over de taart. Bak 20-25 min. in de oven.
3
Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Snijd in stukken en serveer.

Koken met pompoen


Pompoen is een echte seizoensgroente en wordt in de herfst volop gegeten. Je kan er alle kanten mee op, van hartige gerechten tot zoete baksels. De groente is zacht van smaak en ook nog hartstikke voedzaam. Wij zijn ieder jaar opnieuw fan!

 

Belangrijk om te weten voordat je aan de slag gaat met pompoen: er zijn verschillende soorten. De meest gebruikte is de kleine, ronde hokkaido pompoen. De smaak is zoet en nootachtig en na het koken kan je zelfs de schil eten. Ideaal voor soep, stoofschotels of geroosterd uit de oven. Ook de flespompoen, oftewel de butternut pompoen, is populair. Deze is peervormig en heeft een zachte, zoete smaak. Je vindt deze pompoen vaak terug in soep en als puree. Minder vaak gebruikt, maar wel heel leuk om te gebruiken is de spaghettipompoen. Deze is langwerpig met een geelgroene schil en na het koken valt-ie uiteen in slierten. Hierdoor kan je het perfect als vervanging voor spaghetti gebruiken.

 

Of je nu houdt van hartig of zoet, er is altijd wel een gerecht met pompoen wat bij je past. Andere lekkere borrelhapjes zijn bijvoorbeeld deze pompoen bladerdeegtaartjes. Wil je helemaal een avond in pompoen thema, dan kan je gemakkelijk doorpakken met deze tortellini met pompoen, salie en burrata. De combinatie van pompoen en salie is altijd een goede. Ga je liever voor zoet? Probeer dan eens deze pompoen pannenkoeken of een pumpkin spiced hot chocolate. Een heerlijk opwarmertje op een koude herfst- of winterdag.

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via