Soms is eenvoudigheid heerlijk, zoals in dit smaakvolle bijgerecht voor pompoenpuree. De pompoenblokjes rooster je in de oven en pureer je vervolgens met tijm, cranberrymix, ongezouten roomboter en zure room. Het resultaat? Een romige puree boordevol groenten!
Tip: wanneer je geen tijd hebt om de pompoen te roosteren, kook deze dan in 10-15 minuten gaar.
Pompoenen zijn niet alleen een feest om naar te kijken, maar ook veelzijdige ingrediënten in de keuken. Van hartige stoofschotels tot zoete taarten, pompoen is een smakelijke toevoeging aan allerlei gerechten.
Pompoen is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kan bereiden. Je kan pompoen roosteren in de oven met diverse kruiden, toevoegen aan een ovenschotel met groenten, pureren tot een romige puree en verwerken in tal van bakrecepten, je kan er een smaakvolle soep van maken of toevoegen aan salades en je kan ook gevulde pompoen maken. Met de feestdagen om de hoek is deze gevulde pompoenrollade met orzo, walnoten en feta een echte aanrader!
Pompoen is een geweldig ingrediënt in zowel hartige als zoete gerechten. Enkele populaire toepassingen zijn:
Pompoen is dus niet alleen lekker, maar ook een voedzaam en veelzijdig ingrediënt dat in talloze gerechten kan worden verwerkt. Of je nu een hartig gerecht of een zoet baksel maakt, pompoen voegt altijd een rijke smaak en een vleugje herfst toe!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment