Als er één ding is dat wij echt niet kunnen weerstaan, zijn het zachte broodjes gevuld met romige custard en afgetopt met zoete pruimen en een knapperige crumble. Deze broodjes zijn een heerlijke traktatie voor bij de koffie, maar ook lekker als dessert of bij de brunch in het weekend. Het is de perfecte balans tussen zoet, luchtig en een beetje knapperig. Zeker het proberen waard!
Vanaf juli zijn pruimen volop beschikbaar en kun je ze tot september in de winkel halen. Zeker in de maanden augustus en september zijn de pruimen op hun best. Ze hebben een zoete smaak en zijn lekker sappig. Pruimen kun je los uit het vuistje eten als tussendoortje, maar je kunt het ook toevoegen aan frisse salade recepten, gebruiken als taartvulling of toevoegen aan een hartig gerecht voor een zoete twist.
Zoete lekkernijen met pruimen zijn bijvoorbeeld deze broodjes met romige custard en crumble. De pruimen zorgen voor een lichtzure, zoete touch aan de luchtige broodjes. Heerlijk om te serveren als bijgerecht bij een uitgebreide lunch, maar ook heerlijk bij de koffie of thee. Een klassieker om te maken met pruimen is natuurlijk een pruimentaart. De pruimen geven een mooi kleurrijk effect aan de taart en zorgen voor een verrassende smaak.
Wil je pruimen juist verwerken in een recept voor het avondeten? Ook dan hebben we lekkere recepten voor je klaar staan! Ga bijvoorbeeld voor een rode kool stamppot met appel, geitenkaas, walnoten en pruimen. Wanneer de regenachtige dagen in september komen, is er niets zo lekker als een stamppot. Deze rode kool stamppot heeft frisse smaken dankzij de appel en pruimen, krijgt wat knapperigheid door de walnoten en de geitenkaas geeft een romige touch. Ook lekker: kruidige runderstoof met gedroogde pruimen. Eventueel kan je de gedroogde pruimen vervangen door verse pruimen wanneer ze nog beschikbaar zijn!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment