Een eitje bij het ontbijt doet het altijd goed. In dit recept maken wij roerei geserveerd met bacon met een twist. De spek is namelijk besmeerd met aardbeienjam en gebakken in de oven waardoor je heerlijke, knapperige bacon krijgt met een zoetje.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Scrambled eggs met aardbeienbacon
Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Besmeer het spek aan beide kanten met aardbeienjam, leg de plakken op een rooster bekleed met bakpapier en bak de bacon in de oven in 15 à 20 min. krokant. Controleer iedere 5 min. of het spek niet aanbrandt.
3
Klop de eieren los met de slagroom en zeef het mengsel in een bolzeef zodat je een glad eimengsel krijgt.
4
Verwarm boter in een koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Vouw vervolgens de buitenkanten van het ei naar binnen, roer zachtjes door en laat dit weer 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Herhaal dit tot de eieren zachtjes stollen (ongeveer 7 à 10 min.).
5
Breng de scrambled eggs op smaak met peper, zout en bieslook. Serveer de eieren met toast en aardbeienbacon.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment