Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Besmeer het spek aan beide kanten met aardbeienjam, leg de plakken op een rooster bekleed met bakpapier en bak de bacon in de oven in 15 à 20 min. krokant. Controleer iedere 5 min. of het spek niet aanbrandt.
3
Klop de eieren los met de slagroom en zeef het mengsel in een bolzeef zodat je een glad eimengsel krijgt.
4
Verwarm boter in een koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Vouw vervolgens de buitenkanten van het ei naar binnen, roer zachtjes door en laat dit weer 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Herhaal dit tot de eieren zachtjes stollen (ongeveer 7 à 10 min.).
5
Breng de scrambled eggs op smaak met peper, zout en bieslook. Serveer de eieren met toast en aardbeienbacon.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Ontbijt
Diëten
Eiwitrijk
Vrij van vis
Soort
Ei
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via