Scrambled Eggs Met Aardbeienbacon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Scrambled eggs met aardbeienbacon

Een eitje bij het ontbijt doet het altijd goed. In dit recept maken wij roerei geserveerd met bacon met een twist. De spek is namelijk besmeerd met aardbeienjam en gebakken in de oven waardoor je heerlijke, knapperige bacon krijgt met een zoetje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept scrambled eggs met aardbeienbacon

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Besmeer het spek aan beide kanten met aardbeienjam, leg de plakken op een rooster bekleed met bakpapier en bak de bacon in de oven in 15 à 20 min. krokant. Controleer iedere 5 min. of het spek niet aanbrandt.
3
Klop de eieren los met de slagroom en zeef het mengsel in een bolzeef zodat je een glad eimengsel krijgt.
4
Verwarm boter in een koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Vouw vervolgens de buitenkanten van het ei naar binnen, roer zachtjes door en laat dit weer 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Herhaal dit tot de eieren zachtjes stollen (ongeveer 7 à 10 min.).
5
Breng de scrambled eggs op smaak met peper, zout en bieslook. Serveer de eieren met toast en aardbeienbacon.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Ontbijt
Cuisine
Engels
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ei
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via