In samenwerking met:
Shakshuka met vegan falafel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Shakshuka met vegan falafel

Probeer eens deze heerlijke Shakshuka met vegan falafel! Bomvol van smaak en makkelijk en snel om te bereiden, eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept shakshuka met vegan falafel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en de knoflook.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de vegan falafel 6 min. Draai ze af en toe om en haal ze van het vuur af.
3
Voeg in dezelfde pan de overige olijfolie toe en fruit de ui en knoflook met een snufje zout 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de cayennepeper naar smaak toe en de geplette tomaten. Roer en kook nog 5 min.
4
Hak de peterselie fijn. Voeg de vegan falafelballetjes toe en kook 2 min. in de saus. Garneer met de peterselie.

Serveertip: serveer met wat brood of toast.

Een heerlijke vegan variant van de bekende falafel

Ontdek de heerlijke wereld van falafel met Garden Gourmet. Deze smaakvolle en natuurlijke vegan falafel is perfect voor een heerlijke maaltijd. De falafel is gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten gebaseerd op kikkererwten met een authentieke kruidenmix en zit boordevol eiwitten. Het is een voedzame en gezonde keuze die energie geeft en je helpt om aan de dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen. Ben je op zoek naar inspiratie voor recepten met falafel? Probeer dan deze heerlijke shakshuka met vegan falafel eens!

Shakshuka is een gerecht met een oorsprong uit het Midden-Oosten. Dit gerecht wordt verder heerlijk op smaak gebracht door verse peterselie, gekarameliseerde ui en knoflook. Daarnaast is dit gerecht heerlijk aan te vullen met brood. Wacht niet langer en ontdek zelf de veelzijdigheid en smaak van onze vegan falafel. Voeg het toe aan je boodschappenlijstje en geniet van een heerlijke en voedzame maaltijd.

Meer vegan recepten

Duik in de wereld van veganistisch koken met deze heerlijke recepten die je smaakpapillen zullen betoveren:

  1. Gevulde portobello champignons: combineer quinoa met gehakte groenten en kruiden naar keuze. Vul grote portobello’s met dit mengsel en bak ze in de oven tot ze sappig zijn. Serveer met een frisse salade voor een voedzame maaltijd.
  2. Romige pompoensoep met kokosmelk: verwen jezelf met een rijke kom pompoensoep. Kook stukjes pompoen in groentebouillon en blend ze met kokosmelk tot een zijdezachte consistentie. Voeg kruiden toe zoals kurkuma en komijn voor een extra smaakdimensie.
  3. Veganistische spinazie en artisjok dip: maak een lichte en smeuïge dip door gehakte spinazie en artisjokharten te mengen met veganistische roomkaas. Serveer met knapperige volkoren tortillachips voor een heerlijk gezonde snack.

Deze recepten bieden een smakelijke kijk op de veelzijdigheid van veganistisch koken. Probeer ze uit en ontdek nieuwe favorieten in de wereld van plantaardige lekkernijen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?