Teriyaki Kippenvleugels Met Bloemkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Teriyaki kippenvleugels met bloemkool

Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken! Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept teriyaki kippenvleugels met bloemkool

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui. Meng de bloemkool en ui met olie, peper en zout.
3
Marineer de kippenvleugels met de teriyakisaus voor 15 minuten. Verdeel de bloemkoolroosjes en de gemarineerde kippenvleugels over de bakplaat en bak 30 à 35 min. in het midden van de oven.
4
Snijd de rode peper en koriander fijn. Strooi de koriander, sesamzaadjes en rode peper over de kip en bloemkool. Tip: serveer bij dit gerecht knapperige, gebakken aardappeltjes of jasmijnrijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via