Traybake met zalm, spruitjes en bimi
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Traybake met zalm, spruitjes en bimi

Bimi, voor veel mensen een nog vrij onbekende groente, smaakt naar de combinatie van asperge en broccoli. Vandaar dat bimi ook wel aspergebroccoli wordt genoemd. De smaak van deze groente komt goed tot zijn recht in deze traybake samen met spruitjes en zalm. De traybake is heerlijk als avondeten! Bekijk hier meer avondeten recepten.

Houd je van koken? Kook een portie meer voor iemand in jouw buurt en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om iemand te helpen. Meld je aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept traybake met zalm, spruitjes en bimi

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de krieltjes in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Snijd de spuitjes doormidden.
2
Kook de krieltjes ca. 10 min. Kook de spruitjes de laatste 4 min. mee en giet vervolgens af.
3
Hak de dille, 2/5 van de rozemarijn en de teentjes knoflook fijn. Meng dit met de olie, spruitjes en krieltjes. Meng goed door elkaar, schep in een ovenschaal en bak 20 min. in de oven.
4
Giet ondertussen kokend water over de bimi, laat 5 min. staan en giet af.
5
Leg na 20 min. de bimi, zalmfilets, kruidenboter en overige takjes rozemarijn bovenop de ovenschaal en bak het geheel nog 10 min.
6
Meng ondertussen de mosterd met Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
7
Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de yoghurt-mosterdsaus.

Meer makkelijke recepten

Traybake gerechten zijn vaak makkelijke recepten waarbij de oven het meeste werk voor je doet. Het bereiden van de traybake is vaak snel gedaan. Neem een kijkje bij de andere makkelijke recepten, om lekkere én makkelijke recepten op tafel te kunnen zetten!

Seariazzo_rivera_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij spruitjes: Fiano

In het noorden van Puglia ligt Castel del Monte. De beste producent hier is zonder twijfel het huis Rivera. Zij maken in tegenstelling tot veel collega’s in de streek geen zware, zoete wijnen, maar zoeken veel meer de verfijning op. De Scariazzo Fiano is hier een toonbeeld van! Prachtige wijn gemaakt van de lokale Fiano druif. 20% van de wijn vergist op eikenhout de rest op RVS. Na de fermentatie rijpt de wijn nog 9 maanden op betonnen vaten. Mooi wit fruit met veel complexiteit en fraicheur. Heerlijk! Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Vis
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via