Een overheerlijke curry boordevol groenten binnen no-time op tafel zetten, dát doe je met dit recept. Naanbrood is perfect om bij curry te serveren zodat je het brood lekker kunt dippen in de smaakvolle saus. Een ideaal recept om op een ontspannen avond op de bank van te genieten.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Kikkererwten zijn een peulvrucht die veel voorkomt in de mediterrane en Midden-Oosterse keuken. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, koolhydraten, vitamines en mineralen. Kikkererwten hebben een nootachtige smaak en een stevige textuur. Ze worden vaak gebruikt in salades, stoofschotels, soepen en hummus. Kikkererwten zijn verkrijgbaar in blik of gedroogd en kunnen worden gekookt of geroosterd.
Gedroogde kikkererwten moeten ongeveer 60-90 minuten koken in een pan met ruim kokend water totdat ze zacht zijn. Het is belangrijk om de kikkererwten eerst minstens 8 uur te weken en het weekwater weg te gooien voordat je begint met koken. Kikkererwten uit blik zijn al gegaard, dus die hoef je alleen mee op te warmen en zo te garen.
Kikkererwten komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar worden nu over de hele wereld verbouwd. Ze groeien het best in een warm, droog klimaat en worden vaak geteeld in landen als India, Pakistan, Turkije en Ethiopië.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment