In samenwerking met:
Vegetarische tikka masala curry met kikkererwten en tomaat
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische tikka masala curry met kikkererwten en tomaat

Een overheerlijke curry boordevol groenten binnen no-time op tafel zetten, dát doe je met dit recept. Naanbrood is perfect om bij curry te serveren zodat je het brood lekker kunt dippen in de smaakvolle saus. Een ideaal recept om op een ontspannen avond op de bank van te genieten.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische tikka masala curry met kikkererwten en tomaat

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui fijn.
2
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 min. mee. Voeg vervolgens 1/3 van het water toe en kook het geheel totdat het water is verdampt. Voeg daarna de Mutti Polpa toe en kook 3 à 5 min. op laag vuur.
3
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de kikkererwten, tomaat en het overige water toe aan de pan en laat de curry 8 à 10 min. op laag vuur sudderen. Voeg de spinazie, in delen, toe en laat slinken. Breng de curry op smaak met peper.
4
Bak de naambroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens in kleine stukken. Hak de koriander fijn. Serveer de curry met naanbrood en garneer met koriander.

Wat zijn kikkererwten?

Kikkererwten zijn een peulvrucht die veel voorkomt in de mediterrane en Midden-Oosterse keuken. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, koolhydraten, vitamines en mineralen. Kikkererwten hebben een nootachtige smaak en een stevige textuur. Ze worden vaak gebruikt in salades, stoofschotels, soepen en hummus. Kikkererwten zijn verkrijgbaar in blik of gedroogd en kunnen worden gekookt of geroosterd.

Hoe lang moeten kikkererwten koken?

Gedroogde kikkererwten moeten ongeveer 60-90 minuten koken in een pan met ruim kokend water totdat ze zacht zijn. Het is belangrijk om de kikkererwten eerst minstens 8 uur te weken en het weekwater weg te gooien voordat je begint met koken. Kikkererwten uit blik zijn al gegaard, dus die hoef je alleen mee op te warmen en zo te garen.

Waar komen kikkererwten vandaan en waar groeien ze?

Kikkererwten komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar worden nu over de hele wereld verbouwd. Ze groeien het best in een warm, droog klimaat en worden vaak geteeld in landen als India, Pakistan, Turkije en Ethiopië.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via