Worteltjestaart met walnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Worteltjestaart met walnoten

Een pronkstuk van een taart en ook nog eens plantaardig! Deze worteltjestaart met walnoten heeft een heerlijke laag vanille-kokoscrème, dat is dubbel genieten. Laat je verrassen door deze heerlijke plantaardige taart en ga genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept worteltjestaart met walnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
9u 15min
Totale tijd
9u 35min
Kookmodus
1
Plaats het blik kokosmelk een nacht van tevoren in de koelkast. Zorg ervoor dat je het blikje niet tussendoor schudt, zodat de kokoscrème en het kokosvocht gescheiden blijven.
2
Verwarm de oven voor op 175°C. Knip 2 rondjes bakpapier in het formaat van de bakvormen. Vet de bakvormen in met bakspray en leg de rondjes bakpapier op de bodem.
3
Doe het lijnzaad en het water in een kom, roer door en laat het geheel 5 min staan. Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur en voeg de ahornsiroop toe. Roer alles goed door en laat 5 min. afkoelen.
4
Doe ondertussen de appelmoes, bruine basterdsuiker, rietsuiker, zout, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat en het lijnzaadmengsel in een mengkom. Voeg het kokosolie-ahornmengsel en de amandelmelk toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Voeg de geraspte wortel, bloem en het amandelmeel toe en roer het mengsel nog een keer goed door. Hak de walnoten grof en houd 1 handje apart. Voeg de overige walnoten toe aan het beslag en roer nogmaals door.
5
Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de worteltjestaarten 40-50 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin kleurt. Test of de taarten gaar zijn door hier een schone satéprikker in te steken, wanneer de prikker schoon is als je deze uit de taart haalt, is deze gaar.
6
Haal de taarten uit de oven en laat minimaal 15 min. in de vorm staan voordat je ze verplaatst naar een bord of rek om verder af te koelen. De taarten moeten compleet afgekoeld zijn voordat je aan de slag gaat met de vanille-kokoscrème. Zet ondertussen alvast een beslagkom minimaal 10 min. in de koelkast.
7
Haal wanneer de taarten afgekoeld zijn het blikje kokosmelk zonder te schudden uit de koelkast. Doe de geharde crème in de beslagkom en mix met een handmixer ongeveer 30 sec. totdat de crème romig is. Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe aan de kom en mix nog 1 min. mee. Plaats de vanille-kokoscrème in de koelkast tot later gebruik.
8
Verplaats een van de taartbodems naar een bord of taartplateau en haal de vanille-kokoscrème uit de koelkast, roer deze nog een keer goed door. Verdeel ½ van de kokoscrème over de taartbodem en smeer uit met een paletmes. Stapel de overige taartbodem op de taartbodem met de kokoscrème en verdeel hier de overige kokoscrème over.
9
Schil de overige wortels. Garneer de taart met de overige walnoten en steek de hele wortels in de taart ter decoratie.

De hemelse smaak van worteltjestaart

Worteltjestaart verleidt onze smaakpapillen met de heerlijke combinatie van groenten en zoetigheid en heeft een rijke smaak. Deze heerlijke traktatie heeft de harten van velen veroverd, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Het geheime ingrediënt in worteltjestaart is, zoals de naam al aangeeft, wortels. Wanneer je niet van wortels houdt, geen probleem, deze sappige groente voegt niet alleen een gezonde twist toe, maar geeft de cake ook een bepaalde vochtigheid. Gecombineerd met de juiste mix van specerijen, zoals kaneel en nootmuskaat, creëren de wortels een harmonieus samenspel van smaken en is de wortelcake perfect!

Een van de beste dingen van een carrotcake is het lichte en luchtige roomkaasglazuur die de bovenkant bedekt. Deze zachte laag voegt een romige touch toe aan de taart en contrasteert met de warme tonen van de cake. Wanneer je een hap neemt van een wortelcake, heb je zowel zoet als hartig op je tong. Daar gaan je smaakpapillen zeker van prikkelen!

Worteltjestaart is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook voor de zintuigen. De aroma’s van kaneel en vanille vullen de keuken terwijl de cake in de oven staat. Het bakken van deze lekkernij zorgt voor een gezellige sfeer, en de een verrukkelijke traktatie voor bij een kopje koffie of thee, of als dessert naar het diner.

Of je nu een feestelijke gelegenheid viert, iets lekker zoets wilt eten, of gewoon zin hebt in een hartverwarmend baksel, worteltjestaart is altijd een uitstekende keuze. Dus laat je verleiden door de smaakexplosie van deze heerlijke creatie en ontdek waarom worteltjestaart een tijdloze favoriet is in de wereld van gebakken lekkernijen.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?