In samenwerking met:
Wrap met kip, avocado en kidneybonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Wrap met kip, avocado en kidneybonen

Wrap met gemarineerde kip, avocado en een salade met kidneybonen, paprika en jalapeño peper. Het zure van de Griekse yoghurt zorgt voor een goede balans met het pittige van de jalapeño peper.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept wrap met kip, avocado en kidneybonen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de kipfilet in repen van 2 cm dik en marineer deze 10 min. met Verstegen Mix voor Tex Mex.
2
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in repen van 5 mm dik. Snijd de paprika in blokken van 1 cm.
3
Verwarm een pan met de olijfolie en bak de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de ijsbergsla met de paprika, jalapeño peper, kidneybonen en mais.
4
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de Griekse yoghurt over de wraps, leg hier de salade en gesneden avocado op. Verdeel de kipreepjes over de wraps en vouw deze dicht.

Tip: voor de vegetarische optie van dit gerecht vervang je de kip door halloumi. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik. Marineer deze 10 minuten met Verstegen Mix voor Tex Mex en bak 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

Verschillende gerechten uit de Tex-Mex keuken

Tex-Mex is een stijl die zijn oorsprong vindt in de grensregio tussen Texas in de Verenigde Staten en Mexico. Het is een fusie van de traditionele Mexicaanse keuken met de smaken en ingrediënten uit Texas. Tex-Mex-gerechten staan bekend om een heerlijke combinatie van pittige smaken, vlees, tortilla’s, bonen, kaas en salsa.

In de Tex-Mex-keuken worden veel verschillende gerechten bereid. Enchiladas, taco’s, burrito’s, quesadilla’s, chili con carne en fajita’s zijn de bekendste gerechten.

In Tex-Mex-gerechten wordt er veel gebruik gemaakt van ingrediënten zoals maïs- of tarwetortilla’s, vlees zoals rundvlees, varkensvlees of kip, bonen zoals zwarte bonen of pinto bonen, kaas zoals cheddar of Monterey Jack, en kruiden zoals chili poeder, cayennepeper en jalapeño pepers. Deze gerechten zijn geliefd vanwege de smaakvolle combinaties, hartigheid en pittigheid.

Tex-Mex heeft zich verspreid buiten de grensregio en is populair geworden in heel de Verenigde Staten en andere delen van de wereld.

Ook zo’n fan van de Mexicaanse keuken? Je kunt fajitas maken met een vulling van gehakt of kip, maar je kunt ook kiezen voor biefstukreepjes. Nieuwsgierig? Maak dan deze heerlijke fajita met biefstukreepjes. Je maakt alles in één pan, waardoor je ook nog eens weinig afwas hebt!

Of ga voor pittige chili sin carne met crème fraîche en krokante pita, dit is een heerlijk pittige vegetarische chili met Habanero kruiden en rode peper. Combineer deze chili met pitabroodjes, stokbrood of naan om lekker te dippen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via