Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Red velvet naked cake met rood fruit

Red velvet cakes zijn niet meer weg te denken! De roodgekleurde cake is al in vele vormen terug te vinden, maar wij steken ‘m in een nieuw jasje met deze naked cake. De taart bestaat uit meerdere lagen, gevuld met een romige vulling en fruit. Dat is genieten!

Je kunt deze cake in de oven of in een Whirlpool magnetron met Crispfunctie maken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in16 Porties
Totale Tijd2 uren 15 minuten

Ingrediënten cake
 2 pakken red velvet cakemix á 293 gr
 4 eieren
 200 ml verse slagroom
 20 gr boter
 2 el bloem
Ingrediënten vulling en topping
 300 ml verse slagroom
 200 gr verse roomkaas
 4 el citroensap
 6 el frambozenjam
 10 aardbeien
 1 takje rode bessen
 70 gr blauwe bessen
 14 gr frambozen
Extra keukenbenodigdheden
 Whirlpool magnetron met Crispfunctie
 2 Wpro AVM190 CRISP™ cakevormen (Ø19-21 x 5.5 cm)
 2 taartvormen

Bereidingswijze cake
1

Verwarm, indien je de oven gebruikt, de heteluchtoven voor op 150C. Meng de 2 pakken cakemix met de eieren en slagroom gedurende 5 min. met een mixer op hoogste stand. Houd de toppingpoeder uit de cakemix apart voor de vulling. Vet de vormen in met boter. Schep in iedere vorm 1 el bloem en zorg ervoor dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Verdeel het beslag over de vormen.

Bereidingswijze Whirlpool magnetron met Crispfunctie
2

Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 4 à 5 min. op de Crispfunctie. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze oven
3

Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 50-55 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn. Laat de cakes daarna ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze vulling en topping
4

Bereid de topping door de slagroom op te kloppen met de zachte roomkaas, het citroensap en de toppingpoeder uit de cakemix. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden zodat je 4 plakken krijgt.

5

Verdeel over iedere plak cake een kwart van de topping. Verdeel op de topping van 3 plakken cake de frambozenjam. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder frambozenjam bovenop.

6

Halveer de aardbeien. Decoreer de bovenkant van de taart met de aardbeien, rode bessen, blauwe bessen en frambozen.

Ingrediënten

Ingrediënten cake
 2 pakken red velvet cakemix á 293 gr
 4 eieren
 200 ml verse slagroom
 20 gr boter
 2 el bloem
Ingrediënten vulling en topping
 300 ml verse slagroom
 200 gr verse roomkaas
 4 el citroensap
 6 el frambozenjam
 10 aardbeien
 1 takje rode bessen
 70 gr blauwe bessen
 14 gr frambozen
Extra keukenbenodigdheden
 Whirlpool magnetron met Crispfunctie
 2 Wpro AVM190 CRISP™ cakevormen (Ø19-21 x 5.5 cm)
 2 taartvormen

Instructies

Bereidingswijze cake
1

Verwarm, indien je de oven gebruikt, de heteluchtoven voor op 150C. Meng de 2 pakken cakemix met de eieren en slagroom gedurende 5 min. met een mixer op hoogste stand. Houd de toppingpoeder uit de cakemix apart voor de vulling. Vet de vormen in met boter. Schep in iedere vorm 1 el bloem en zorg ervoor dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Verdeel het beslag over de vormen.

Bereidingswijze Whirlpool magnetron met Crispfunctie
2

Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 4 à 5 min. op de Crispfunctie. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze oven
3

Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 50-55 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn. Laat de cakes daarna ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze vulling en topping
4

Bereid de topping door de slagroom op te kloppen met de zachte roomkaas, het citroensap en de toppingpoeder uit de cakemix. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden zodat je 4 plakken krijgt.

5

Verdeel over iedere plak cake een kwart van de topping. Verdeel op de topping van 3 plakken cake de frambozenjam. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder frambozenjam bovenop.

6

Halveer de aardbeien. Decoreer de bovenkant van de taart met de aardbeien, rode bessen, blauwe bessen en frambozen.

Red velvet naked cake met rood fruit

Probeer ook onze naked cake met sinaasappel en bosvruchten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.